... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Krakeelakker: uitbreiden

Kortenhoef, 26 april 2001. 

Vanavond in de Gooi- en Eemlander een grote kop boven een artikel van Nico Postma.

En onderaan deze pagina: de brief van het College van B&W aan de Raad.

De Krakeelakker wil uitbreiden
Twintig ligplaatsen naast woonboten

Henk en Bert de Kloet van de Krakeelakker hebben grootse plannen. Zij willen de jacht/lighaven uitbreiden met vijfentwintig ligplaatsen en een winkel voor scheepsmaterialen. Bovendien willen zij kano's en roeiboten gaan verhuren.

De Krakeelakker wordt op dit moment al omgebouwd tot een lighaven voor 22 woonschepen. Onlangs wonnen de omwonenden een rechtszaak tegen de Krakeelakker die tot gevolg had dat de bouw van de benodigde steigers werd stilgelegd. De rechter was van mening dat er in de haven niet uitsluitend woonschepen mogen liggen, maar dat een deel jachthaven moet blijven.

Voor Henk de Kloet is dat aanleiding om in de krant te zeggen dat er dan bij de lighaven voor de 22 woonschepen nog maar een stuk jachthaven moet komen met twintig tot vijfentwintig ligplaatsen. Bovendien wil hij weer een winkel openen. "Die hadden we vroeger ook en hij was erg winstgevend. Daarnaast willen we een verhuursteiger voor kano's en bootjes. Er moet immers brood op de plank en we hebben op het terrein best ruimte om wat te doen. De architect is al bezig." :zo zegt hij.

Ze moeten nog even wachten, want het College van B&W moet eerst besluiten over het bezwaarschrift van de buurt. Dan wordt duidelijk of de bouw van de steiger door mag gaan. Het College laat zich bij dat besluit adviseren door de Commissie Bezwaar- en Beroepschriften die op 7 mei bijeen komt.

Wethouder Co de Kloet zegt in het artikel dat hij de kwestie heel vervelend vindt. Hij vraagt zich af of de buurt  zit te wachten op de door de Krakeelakker aangekondigde uitbreidingen. Als de Krakeelakker weer een jachthaven wordt, dan komt de parkeeroverlast weer terug waar ooit de strijd aan het Moleneind mee begon. De Gemeente hoopt dat er snel een einde aan het juridische steekspel komt, omdat het nieuwe bestemmingsplan steeds meer vertraging oploopt.

Tot zover een samenvatting uit het krantenartikel.


Vanavond tijdens de vergadering van de Gemeenteraad bleek er door het College van B&W een extra dimensie aan de kwestie te worden toegevoegd.

De Raadsleden vonden een brief van het College van B&W op hun plek.

In die brief stond (samengevat) het volgende:

Het College heeft afgelopen dinsdag langdurig stilgestaan bij de nu ontstane situatie, na de uitspraak van de Rechtbank en de reactie van de omwonenden. (Welke die reactie was staat niet in de brief. red.)

Omdat de situatie juridisch ingewikkeld is en omdat één van de eigenaren lid is van de Gemeenteraad wil het College de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen.

Het College wil niets af doen aan de competentie van de ambtelijke medewerkers en ook niet aan de competentie van de Commissie Bezwaar- en Beroepschriften, maar toch acht het College het verstandiger om onafhankelijk juridisch advies te vragen. Dat advies moet gaan over het tot nu toe gevoerde beleid en de juridische stappen die nu gezte moeten worden.

Men wil eerst dit externe juridische oordeel afwachten, om pas daarna met de Gemeenteraad over de situatie te overleggen.

Of de Commissie Bezwaar- en Beroepschriften al op zeven mei een oordeel kan geven, zoals in de krant stond, is hierdoor de vraag. Mogelijk kost het advies meer tijd.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...