...

...

Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Noorderlicht

's-Graveland, 10 april 2001. Het Wapen van Amsterdam, het oude "kippen" restaurant aan het Noordereinde in 's-Graveland bestaat niet meer. Het is overgedaan aan de eigenaren van 't Stoute Soldaatje in Nieuwersluis en Belle in Oud-Zuilen. Het etablissement heeft ook een nieuwe naam gekregen. "Noorderlicht" heet het nu.

Het pand is betrekkelijk weinig aangepast. Degenen die vroeger in het Wapen kwamen zullen weinig veranderingen zien. Voor sommigen zullen de gedachten teruggaan naar de tijd dat na de gemeenteraad aan de overkant een borrel werd genuttigd. In de tijd van Burgemeester Jansen en Burgemeester van der Walle. Alle befaamde dorpsfiguren uit die tijd kwamen er. De tijd van Piet Raven, Gerard Torsing, Liny van Wijk, Carla Folkerts, Rein Wielsma, Joke van Raam, Wim de Kwant, Gijs Knook, de militair b.d. de heer Vroom en vele anderen dringt zich op uit de herinnering. En niet te vergeten de kleine raadszaal waar een keer een schriftelijke stemming leidde tot veertien ingevulde briefjes. Piet Raven had tijdens het passeren van de pot met briefjes zijn eigen briefje erin gedaan. Dat kon toen, zo dicht zat het publiek achter de raadsleden.

Vanavond staat er een uitgebreide en lovende kritiek in de Gooi- en Eemlander van Monique Sarlet. Het stuk eindigt met "'s-Gravelanders, ga 't gewoon eens onbevangen proberen bij 't Noorderlicht."

De redactie van de Wijdemeerse Webkrant kan zich daarbij van harte aansluiten. Ook wij hebben prima gegeten in 't Noorderlicht van een menukaart die goede afwisseling bood voor een redelijke prijs.

Noorderlicht, dagelijks open behalve maandag vanaf 17.30. Het adres is Noordereinde 129 's-Graveland en het telefoonnummer is 035 6561661 (het oude nummer van 't Wapen van Amsterdam).


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...