Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Herindelingen regio?

Wijdemeren, 10 april 2001. De Gooi- en Eemlander schrijft vandaag dat de Provincie Noord-Holland zich actiever met herindelingen gaat bezighouden. Tot nu toe was het beleid om geen actieve rol te spelen, maar af te wachten of er van onderop initiatieven ontstonden, zoals de herindeling van 's-Graveland, Nederhorst den Berg en Loosdrecht tot Wijdemeren.

Vanaf nu gaat de Provincie zelf ook voorstellen doen om tot herindeling te komen. Fusies die wellicht aan de orde komen zijn Blaricum, Eemnes en Laren (BEL) en bijvoorbeeld Bussum, Naarden en de Hilversume Meent.

De Provincie gaat ronde tafelgesprekken organiseren in de regio om met de gemeenten te overleggen. Het doel van herindelingen moet altijd een betere schaal van een adequaat openbaar bestuur zijn. Herindelen om het herindelen zal er niet bij zijn.

Verderop in de krant staat dat de BEL gemeenten met Noord-Holland en Utrecht een strategische visie voor het gebeid opstellen. Onderdeel van die visie wordt een beschrijving van de manier waarop de BEL gemeenten moeten gaan samenwerken. In dit stuk wordt helemaal niet gesproken over een eventuele herindeling, maar misschien komt dat omdat Utrecht erbij zit. En dan ligt dat een beetje gevoelig zoals wij inmiddels weten. Op www.eemnes.nl is meer over de ontwikkelingen in dat gebied te lezen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...