WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putterlicht over Lijst 6, O-Lib
Wijdemeren, zo 11 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Lijst voor lijst pelt Putter het partijenaanbod in Wijdemeren af. Als een ui. Een avontuur in wonderbaar politiek Wijdemeren. Lijst 6 onder de loupe.

Eerder in deze serie:

ingezonden bericht

Lijst 6, O-Lib

O-LIB, onafhankelijk liberaal, moeilijke naam, ik zou er niet opgekomen zijn. Onafhankelijk liberaal betekent, naar ik aanneem, onafhankelijk van de VVD, de bron van deze afsplitsing, geboren uit afkeer van de slappe reacties in eigen kring, op het misserscollectief aan de top.

Een moedige daad, daar moet je bewondering voor hebben, het is niet zomaar iets als je je partij, waaraan je ideologisch verbonden bent, de rug toekeert. Het gaf overigens verbazend weinig rimpeling in de vijver, er werd in VVD kringen nauwelijks op gereageerd.

En zo kwam er dus weer een lokale partij bij met twee leden in de gemeenteraad, die nu de kans wagen om op 21 maart voldoende stemmen te vergaren om hun raadswerk te kunnen voortzetten. Aan hun kwaliteit zal het niet liggen want  ze hebben hun sporen ruimschoots verdiend en behoren tot de beste raadsleden, maar de vraag is of er in het liberale huis voldoende volgelingen hun steun zullen betuigen. Want daar zal het toch vandaan moeten komen,  de liberale stemmers zullen een keuze moeten maken en het gaat er maar om hoe diep de ergernis over Rutte c.s. is doorgedrongen.

O-LIB trok de laatste periode zeer de aandacht door hardnekkig vast te houden aan een alternatieve vuilscheiding, niet aan het begin van de keten maar aan het einde, zodat de tuin niet vol met containers komt te staan. En reageerde bovendien alert op onvolkomenheden in redeneringen met een duidelijke belangstelling voor De Lokale Partij. Merkwaardig was de O-LIB opvatting, dat personen die het niet eens zijn met een fusie niet mogen meepraten. Hoe onafhankelijk liberaal is dat?

Wat nogal opviel is dat de afsplitsing van de VVD niet breeduit in de verkiezings campagne wordt gebruikt. Je zou zo denken dat de grond van hun bestaan  toch een belangrijk argument moet  opleveren  om de kiezers bij de VVD weg te lokken. Maar kennelijk vindt men varen op eigen kracht sterk genoeg en zullen we het op 21 maart beleven of dat een terechte koers is geweest.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief