WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ravage Ankeveense Pad
Nederhorst den Berg, do 1 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Nederhorst verkeert in shock over de ravage die is aangericht langs het Ankeveensepad. Schapenweitje bedolven, de bomen aan de overkant gekapt.

Het z.g. schapenweitje (met de omstreden hoge natuurwaarde) is al geruime tijd onder grond en bouwmaterialen voor het Plein bedolven. De bomenkap achter de kerk langs het Ankeveensepad vond de afgelopen twee weken plaats, waardoor nu links en rechts en enorme rotzooi is ontstaan.

Naar verluidt zou een projectontwikkelaar vooruit zijn gelopen op een eventuele beslissing van de gemeente. Voor Nanne Roosenschoon (D66) en Martin Vuijk (O-Lib) is dit voldoende reden om schriftelijke vragen te stellen waarop zij aanstaande donderdag, tijdens de gemeenteraads-vergadering, antwoord van het college hopen te krijgen.


Een foto van de Facebookpagina van de Vrienden van het Ankeveensepad van 23 februari.

ingezonden bericht

Geachte griffie,

Bij dezen een aantal vragen aan de verantwoordelijk wethouder ten aanzien van de rigoureuze bomenkap van vorige week aan het Ankeveensepad te Nederhorst den Berg:

  1. Is de gemeente vooraf ingelicht door de eigenaar van de grond, danwel omwonenden over de op handen zijnde bomenkap ?
  2. Heeft de gemeente pogingen ondernomen om de bomenkap vooraf of tijdens, tijdelijk danwel permanent een halt toe te roepen ?
  3. Is er voor deze bomenkap, gezien de omvang van het gekapte perceel, toestemming nodig van de gemeente ?
  4. Is er voor deze bomenkap, gezien de aanzienlijke schade aan de overige flora maar zeker ook aan de daar aanwezige fauna, toestemming nodig van de gemeente ?
  5. Is er voor deze bomenkap, gezien de impact op het landschap, het dorpsgezicht of het aangezicht van de kerk als monument, toestemming nodig van de gemeente ?
  6. Heeft de gemeente de eigenaar aangesproken op deze kap-actie, of is zij voornemens dit binnenkort te doen ?

Mocht een der vragen 3 t/m 5 door u met “nee” beantwoord zijn, dan is het de mening van de vragenstellers dat de gemeentelijke bomenverordening op deze punten op korte termijn tegen het licht moet worden gehouden.

Het zou fijn zijn wanneer de antwoorden nog vóór de raad van 8 maart kunnen worden gegeven.

Mede namens Nanne Roosenschoon (D66), Martin Vuijk (Onafhankelijk Liberaal O-Lib)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Vr. Av.Pad
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief