WIJDEMEERSE WEBKRANT
Referendavrees waart Rond
Kortenhoef, do 28 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dick Koster wijst Putter op besmettelijke referendavrees die rondwaart in den lande. We moeten het doen met de stembus en inspraak. Meer is er niet.

ingezonden brief

Dat Putter blij is met de PVV moet ie vooral helemaal zelf weten. Dat Putter wil dat de politiek naar de burger luistert is begrijpelijk en reeds geregeld. Basisbegrip van onze staatsinrichting volstaat daarbij. Waarom dan toch weer zo'n populistische zin er tussendoor gooien. Natuurlijk hebben de gedeputeerden van inspraak gehoord. Waarschijnlijk ook beter begrepen dan Putter wat daarmee bedoeld wordt. Wél dat inspraak mogelijk is via volksvertegenwoordigers en inspraakprocedures. Níet dat de politiek doet wat een deel van de burgers vraagt via petities en dergelijke.

Als je dat anders geregeld wilt hebben dan zul je dat via onze democratische wegen moeten aanvliegen. Níet door sputteren (woordgrap alert) en drogredeneringen. Op dit moment lijken de meeste partijen last te hebben van plotseling opkomende koudwatervrees voor referenda. Daar ligt voor een ieder de mogelijkheid om via de partij van zijn of haar keuze te proberen andere inspraakvormen ingevoerd te krijgen.

Voor mensen die vinden dat de meerderheid altijd gelijk heeft nog het volgende ter overweging. Als de provincie vindt dat Hilversum en Wijdemeren moeten fuseren en de gehele Hilversumse bevolking is vóór, wie heeft er dan een meerderheid?

Dick Koster
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief