WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DLP tegen Besluit OLD
Oud Loosdrecht, wo 25 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Alette Zandbergen (DLP) is zeer ontevreden met het raadsbesluit inzake de herinrichting van de Oud-Loosdrechtsedijk.


Alette Zandbergen (DLP)

In de raad van 19 oktober werd gestemd over de herinrichting van de Oud-Loosdrechtsedijk. Dertien stemmen voor en vier (1 DLP, 2 D66 en 1 VVD)) tegen. (Nanne Roosenschoon (D66) was afwezig en Gert Zagt (DLP) stemde niet mee.)

ingezonden bericht

Snelheid voor veiligheid

Over de herinrichting van de Oud Loosdrechtsedijk (tussen de rotondes) zegt wethouder Reijn op 6 september: “De mensen die er wonen die weten wat er nodig is ... en dat is bepalend voor dit college”. Dat klinkt hoopvol maar blijkt een farce. Na 3 infoavonden is de wethouder horende doof. Klip en klaar was de boodschap: Dit plan is niet wat aanwonenden willen! 

Dik 90 mensen namen de moeite dit de gemeente te melden. De fietsersbond deelt eveneens haar visie. Zij schrijven oa: fietspad is ondermaats, het aanzien nodigt uit tot een racebaan voor wettelozen, groeiend fietsverkeer vraagt om ruim baan en versmal de weg. Díe info vertelt de wethouder niet als de  raadsleden er naar vragen. Ook ons eigen Verkeersbeleid of Gebiedsakkoord waarin staat 'verhoog veiligheid voor fietsers, verbreed het fietspad’ maalt niemand om. 

Negeren

Wat motiveert de meerderheid van de raad en de wethouder om dit alles te negeren? Snelheid, de wethouder heeft aannemers aangespoord om net voor de verkiezingen klaar te zijn. Dat levert punten op. Het resultaat nu: fietspad is en blijft 1,2meter, veilig daarop inhalen gaat niet en de rijbaan wordt zelfs iets verbreed. We schieten er niks mee op voor deze 1,7 miljoen, uw geld.

Ik viel helemaal van mijn stoel toen de wethouder vol triomf meldde dat de oplossing zit in het uitwijken op het voetpad. Beste mensen dat is verboden (art 5 RVV). Ik schaam mij dat wij als overheid nu een te smal fietspad creëeren waarbij we de oplossing zien in het overtreden van wet en regelgeving.

Primair is nu gekozen voor auto’s, kwetsbaar verkeer is sluitpost. Inspraak is een wassen neus. Fietsers trekken aan het kortste eind. Een gemiste kans om veilig en naar wens in te richten. Helaas, precies zoals wethouder Reijn al tijdens een ondernemersbijeenkomst verkondigde: “Ik heb toch de meerderheid in de raad”.

Tijd voor verandering! Tijd voor verkiezingen!

Alette Zandbergen
De Lokale Partij

Zie hier de inbreng van De Lokale Partij tijdens de behandeling in:

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief