WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Film: The Imitation Game
Ankeveen, do 19 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op woensdag 1 november wordt The Imitation Game vertoond. Een film over AlanTuring die de versleuteling van de Duitse berichten in de oorlog kraakte.

persbericht

"The Imitation Game" in Filmtheater De Dillewijn

Wilt u eens in een intieme setting naar een mooie film kijken? Kom dan naar filmtheater De Dillewijn. Hier kunt u rustig uw kopje koffie of glaasje wijn mee de zaal in nemen. Kleine tafeltjes tussen de stoelen geven u de indruk van een grand café.

Op woensdag 1 november a.s. draait de film The Imitation Game, gebaseerd op ware gebeurtenissen, onder regie van Morten Tyldum.

Het verhaal: In WO II werkten Britse wetenschappers zich in het zweet om de machines te kraken waarmee de Duitsers hun berichten codeerden. Alan Turing was een wiskundige, die hierin een grote rol speelde. Zijn grootste verwezenlijking bestond erin om als één van de eersten de Duitse Enigma-codes te breken waardoor de geallieerden de controle over de Atlantische Oceaan zouden krijgen en uiteindelijk de oorlog zouden winnen.

The Imitation Game is conventioneel verteld, maar ook onderhoudend en ontroerend. Dat laatste wegens de wrange uitkomst van de geschiedenis en de sterke hoofdrol van Benedict Cumberbatch, die Turing neerzet als onaangepast, gefrustreerd en zeer menselijk.
Aanvang 20.15 uur. Kaarten: € 6,50 via de website.

Naschrift WWK:

Een mooi gemaakte film over de briljante wiskundige Alan Turing, die de Enigma code kraakte en daarmee de Duitse plannen ontdekte, waardoor de kansen voor de gealiiëerden keerden. De aartsvader van de computer, maar ook de eerste hacker voor de gealiiëerden. Engeland veroordeelde hem na de oorlog vanwege zijn (in het UK verboden) homoseksualiteit. Pas veertig jaar later bood de Engelse regering hem postuum excuses aan. Een zwatre bladzijde in de Engelse geschiedenis.

De film is een absolute aanrader.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief