WIJDEMEERSE WEBKRANT
Zwemmen op eigen Risico
Wijdemeren, zo 15 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De RUD NHN controleert de kwaliteit van het zwemwater van 1 mei tot 1 oktober. Nuttig om te weten als u vandaag een frisse duik wilt nemen.

persbericht

Einde officiële zwemseizoen 2017
Zwemseizoen 2017 per 1 oktober beëindigd

Mocht u komend weekend vanwege het mooie weer een frisse duik willen nemen, houdt er dan rekening mee dat het zwemseizoen 2017 is beëindigd.

Dat betekent dat de ruim 150 officiële zwemplekken in Noord-Holland sinds 1 oktober niet meer worden gecontroleerd op veiligheid en waterkwaliteit tot de start van het zwemseizoen op 1 mei 2018.

Controle op zwemwater

Tussen 1 mei en 1 oktober 2017 werd minimaal één keer per maand de waterkwaliteit van officiële zwemplekken gecontroleerd. Bij incidenten wordt dat nog vaker bijgehouden.

Een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod wordt afgegeven als de waterkwaliteitsmetingen daartoe aanleiding geven.

Tijdens de waterkwaliteitscontroles wordt gekeken naar de aanwezigheid van schadelijke blauwalgen, parasieten en bacteriën. Vooral blauwalgen kunnen in de zomermaanden voorkomen in het oppervlaktewater.

Bij alle officiële zwemplekken staan publieksinformatieborden met daarop onder andere een plattegrond, aanduiding van mogelijke vervuilingsbronnen, de waterkwaliteitsklasse en de verboden die gelden.

Informatie

Actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid staat tijdens het zwemseizoen op www.zwemwater.nl. U kunt hiervan ook de apps downloaden via de App Store (voor iOS) of de Playstore (voor Android).

Heeft u vragen over zwemwater, kunt u ons tijdens kantooruren bereiken via het algemene telefoonnummer van de RUD NHN: 088-10 21 300.

Negatieve zwemadviezen en zwemverboden worden bovendien gemeld via Twitter: @ZwemwaterRUDNHN.

Toezicht door Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN)
De toezicht op de waterkwaliteit, hygiëne en veiligheid van deze zwemlocaties wordt, namens de provincie Noord-Holland, uitgevoerd door de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN).

Naschrift WWK:

De afkorting RUD gaf ons een associatie met KUD van de Ken Uw Dorp quiz over twee weken. RUD betekent niet Redt Uw Dorp, maar Regionale UitvoeringsDienst Noord-Holland Noord.

De RUD NHN heet weliswaar Noord-Holland Noord, maar controleert toch ons zwemwater in het uiterste zuidpuntje van Noord-Holland Noord. Zuidelijker Noord-Holland hebben we niet. Dat is erg aardig van die Noord Noord-Hollanders. Toch?

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief