WIJDEMEERSE WEBKRANT
Excuses voor Artikel
Wijdemeren, wo 29 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op de website van de Pvda/Groenlinks kwamen wij een tekst van Stan Poels tegen die ons buitengewoon stoorde, maar volkomen terecht bleek.

Hij schreef (over de commissievergadering van 15 november):


Ongepaste vergelijking

En toen brak de kritiek los. Dat moesten wel harteloze raadsleden zijn, die er zo over dachten. Die mochten wel op een lijn worden gezet met een te hard rijdende en onder invloed zijnde automobilist die een dodelijk verkeersongeluk veroorzaakte. Plaatsvervangende schaamte over de volksvertegenwoordigers van Wijdemeren alom.

Geen woord over de argumentatie die de betrokken raadsleden gebruikten. Geen woord over de worsteling die diverse raadsleden lieten zien over dit onderwerp. Raadsleden worden hierdoor in een hoek gezet waar ze naar mijn mening niet thuishoren. Zie de genoemde zeer ongepaste vergelijking van raadsleden met dronken automobilisten, waardoor alle fatsoensnormen worden overschreden.

Kritiek mogen geven is een van de fundamenten van onze parlementaire democratie.  Het vormt het kloppend hart van bijeenkomsten zoals die van de gemeenteraad. Maar er zijn ook grenzen aan wat er tegen en over raadsleden gezegd mag worden. Dan kun je een reactie verwachten.


Wij vroegen ons af wie die schandelijke vergelijking had gemaakt en mailden Stan Poels met die vraag. Hij gaf niet veel later antwoord: "Ik reageer daarmee op onderstaande tekst die door een ingezonden briefschrijver op 'jouw' weekblad is geplaatst."

O jee!!!

We zochten de ingezonden brief terug en vonden hem op 19 november. De brief gaat over het vreselijke ongeval op de Nieuw Loosdrechtsedijk. Onderaan die ingezonden brief maakte de inzender in één zinnetje de vergelijking waarop Stan Poels volkomen terecht reageert. In die zin vergelijkt de inzender inderdaad raadsleden met dronken hardrijders. Volstrekt onacceptabel. Maar het is er door geglipt.
Die ingezonden brief hebben wij terstond verwijderd en de omstreden tekst herhalen wij hier niet.

Excuses

Wij doen ons best om de WWK fatsoenlijk en leesbaar te houden. Daar passen teksten als in die ingezonden brief niet in. Wij zullen nog strakker moeten gaan oordelen (modereren) over datgene wat er binnen komt. Onze oprechte excuses voor deze faux pas.

Als het nog eens gebeurt waarderen wij het zeer als u als lezer reageert. Inzendingen mogen uiteraard prikkelend en controversiëel zijn, maar dit soort teksten willen wij voorkomen. Met uw hulp.

Rik Jungmann

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief