WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jan Verbruggen Lijsttrekker
Wijdemeren, ma 27 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Jan Verbruggen, fractievoorzitter van het CDA, is gekozen tot lijsttrekker bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

De complete kandidatenlijst van het CDA vindt u hier. (pdf)

Campagne 2018

persbericht

Wethouders Theo Reijn en Betske van Henten lijstduwers
Jan Verbruggen aanvoerder kieslijst CDA Wijdemeren

Jan Verbruggen, de huidige fractievoorzitter van het CDA Wijdemeren, wordt ook de lijstaanvoerder bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Tijdens de algemene ledenvergadering van het CDA, in het clubgebouw van de IJsclub Ankeveen, is hij unaniem op de eerste plek gezet. Verbruggen is sinds 2010 actief als CDA-raadslid. Vanaf 2014 is hij fractievoorzitter van de zevenkoppige fractie.

Op de kieslijst wordt Verbruggen gevolgd door de huidige raadsleden Rosalie van Rijn (2), Eric Torsing (3), Dik van Enk (4) en Jan Willem Nienhuis (5). Vervolgens wisselen nieuw talent en ervaring zich af met Barry Rooimans (6), Frank van Ruitenbeek (7), Jorien de Moor (8), Herman Veldhuisen (9), Bas Kers (10), Cees Gieskens (11) en Steven Voorn (12). De huidige wethouders Theo Reijn en Betske van Henten staan als prominente lijstduwers op plaats 39 en 40. Zij zijn niet beschikbaar als kandidaat voor de gemeenteraad, maar wel beschikbaar als wethouder.

Midden in de samenleving

CDA-afdelingsvoorzitter Ymkje van 't Riet: 'We hebben een prachtige lijst samengesteld met veertig kandidaten. Een mooie mix van ervaring en nieuwkomers met een mooie spreiding over de kernen en specialismen. Een lijst die laat zien dat het CDA breed gedragen wordt in alle dorpen van Wijdemeren. Ik ben super trots als ik al die talenten overzie. De kandidaten zijn allen op hun eigen manier actief in hun dorp, herkenbaar, bereikbaar en gemotiveerd. Stuk voor stuk kandidaten die midden in de samenleving staan, die willen luisteren naar de vragen in de dorpen en die oplossingen willen bieden.'

Met elkaar, voor de kracht en eigenheid van onze dorpen

Tijdens de ledenvergadering is ook het CDA-programma 2018-2022 vastgesteld. Jan Verbruggen: 'In het programma voor de komende raadsperiode staan de kracht en eigenheid van onze dorpen centraal. Wij willen vol ambitie en daadkracht door op het ingezette beleid van de afgelopen jaren. Op allerlei terreinen is er heel veel bereikt, maar het werk is nog niet af. Met elkaar willen wij daarvoor de handen uit de mouwen steken. Ik ben trots op een prachtige kieslijst. Kandidaten met capaciteiten, kennis en met ondernemersgeest die de gemeenteraad goed kan gebruiken. Met deze lijst waarborgen wij ervaring en geven wij ruimte aan de ontwikkeling van nieuw talent. Een uitstekend team dat wij inzetten in het belang van onze inwoners, ondernemers en verenigingen. En uiteraard gaan wij met dit team weer voor goud!'

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief