WIJDEMEERSE WEBKRANT
OSG Nescio Lezing 19 nov.
Kortenhoef, do 16 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 19 november organiseert de OSG i.s.m. VUvereniging de Nescio lezing/Koffieconcert in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef.

persbericht

Waarheid en Wijsheid in de literatuur

Op zondag 19 november organiseert de OSG i.s.m. VUvereniging de Nescio lezing/Koffieconcert in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef.

Bettine Sietsema verzorgt de lezing onder de titel "Waarheid en Wijsheid in de literatuur".

Wat is waarheid? Bestaat ‘de’ waarheid? Heeft niet elke culturele en religieuze groep zijn eigen waarheden en wijsheden? En hoe maken we onderscheid tussen waarheid en nepnieuws of alternative facts, misleidende informatie waarmee de publieke opinie beïnvloed wordt?

In deze serie lezingen gaan we in op waarheden en wijsheiden vanuit diverse vakgebieden als de economie, de theologie, het milieu en de filosofie.
In deze aflevering gaat Bettine Siertsema, onderzoeker faculteit Geesteswetenschappen VU in op waarheid en wijsheid in de literatuur.

Over Bettine Siertsema

Siertsema is onderzoeker bij de Faculteit der Geesteswetenschappen VU en doceert o.a. media-ethiek bij  Communicatie- en Informatiewetenschappen VU.  Zij is ook lid van de redactie van Interpretatie, een tijdschrift voor Bijbelse theologie en geeft regelmatig lezingen over haar promotieonderzoek, Holocaustliteratuur in bredere zin en Nederlandse poëzie.
 Bettine Siertsema gaat sinds 1985 twee- tot driemaal per jaar voor in de Ekklesia Amsterdam.

Concert

Het concert rond de lezing zal worden verzorgd door Annemiek van Zeben, alt en Paul de Boer, vleugel.

Zij zullen een  ‘Lieder’ programma uitvoeren.
Naast enige liederen uit de Ekklesia (Amsterdam) staan er liederen van H. Wolf, R. Strauss, R. Wagner en A. Dvorak op het programma.

Over Annemiek van Zeben:

Het idee een professionele zangcarrière op te bouwen kwam relatief laat bij Annemiek van Zeben. Als kind en jong volwassene speelde zij jarenlang dwarsfluit. Daarnaast zong ze in allerlei koren. Tijdens haar studie Maatschappelijk Werk nam zij haar eerste zanglessen,o.a. bij Ruud Kok, Anna Maria Dür en Aafje Heynis.Voor de rol van Carmen (Bizet) werd zij gecoacht door Cora Canne Meijer. Vanaf 1995 was Annemiek als koorzanger verbonden aan de Nationale Reisopera te Enschede en het Groot Omroepkoor te Hilversum. In 1999 trad Annemiek op in het televisieprogramma ‘Una Voce Particulare’  en werd haar optreden vastgelegd op een DVD met ‘The best of’. De laatste jaren is Annemiek dirigent van drie koren en treedt ze op als solist en maakt ze deel uit van verschillende ensembles: Met ‘De Vertroosting’ verzorgt ze bijv. de muzikale omlijsting bij uitvaarten en met trio Alterato brengt ze, samen met viool en orgel, Bach aria’s ten gehore. Voor het Ad Hoc ensemble Cohda organiseert Annemiek al weer enkele jaren concerten. Zo voerde het ensemble onlangs herontdekte Kammerduetten van Händel uit.

Over  Paul de Boer:

Hij  studeerde piano bij Neville Shäfer en later bij Fania Chapiro en specialiseerde zich in het werken met zangers; als pianist/begeleider en als dirigent. Hij begeleidt regelmatig Lieder- en Operaconcerten en werkt als coach van beginnende solisten en als repetitor. Als dirigent gaf hij met zijn eigen vocaal ensemble: ‘Dutch Baltica’ vele concerten in West-Europa, de Verenigde Staten en de voormalige Sovjet-Unie met muziek uit de Baltische landen. Met het accent op 20e eeuwse muziek, hetgeen zijn specialiteit is.
Met zijn kamerkoren: ‘Tegenlicht’ uit Amsterdam en ‘Pur Sang’ uit Hilversum treedt hij regelmatig op met hoofdzakelijk hedendaagse programma's.  Hij werkt nauw samen met de Vlaamse componist en schilder Walter Vilain. Als organist/dirigent is Paul verbonden aan de Antonius kerk te Kortenhoef. Tevens is hij actief als componist van voornamelijk vocale werken.
In 2003 werd hij geridderd door de president van Litouwen voor zijn culturele verdiensten voor dat land en in  2006 werd hij benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau.

Informatie

Wanneer: 19 november 2017
Waar: Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Aanvang: 11.00 uur
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie/thee, kinderen gratis entree

www.osg-kortenhoef.nl of 035-6561961

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief