WIJDEMEERSE WEBKRANT
Cuypersensemble treedt op
's-Graveland, vr 17 maart 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Daniël Stalpaert Stichting ontvangt op vrijdag 24 maart a.s. het Jeugdstrijkorkest Cuypersensemble in de Hervormde Kerk in 's-Graveland.

persbericht

24 maart Cuypersensemble

De Daniël Stalpaert Stichting ontvangt op vrijdag 24 maart a.s. het Jeugdstrijkorkest Cuypersensemble o.l.v. Maurits Wijzenbeek. Dit orkest bestaat uit ruime 30 zeer getalenteerde  jonge mensen tussen de 10 en 17 jaar oud die viool, alt viool of cello spelen.

Dertig jaar geleden werd het orkest in Hilversum opgericht door altist en dirigent Jouke van der Leest, met het doel zijn kinderen het plezier van het samen musiceren mee te geven. Dit uitgangspunt is gedurende al die jaren niet veranderd: onder de baton van de huidige dirigent, Maurits Wijzenbeek, wordt enthousiast gepreciseerd, gefraseerd en gearticuleerd om te komen tot een hoog niveau en een begrip van de muziek dat het publiek keer op keer versteld doet staan!

Solist tijdens dit concert is Dirk Overbeek (1998) op de accordeon. Dirk speelde op zijn zesde al piano maar is op zijn achtste overgestapt op de accordeon. Vorig jaar won hij de eerste prijs op het Prinses Christina Concours regio Oost waardoor hij op de halve finale mocht spelen. Dirk studeert Jazz & Pop Accordeon bij Rik Cornelissen aan het  conservatorium in Arnhem.

Tijdens het concert worden stukken van Carlo Ricciotti, Edward Elgar, Richard Galliano,  Astor Piazzolla, Antonin Dvorak, Béla Bartok en Johann Sebastian Bach gespeeld.

Aanvang van dit concert is 20.00 uur (de deur is open om 19.30 uur). Locatie: Hervormde kerk, Noordereinde 14 in ’s-Graveland. Kaarten: € 12,-- p.p. incl. hapje en drankje na afloop van het concert Kinderen tot 12 jaar gratis.

De baten van dit concert komen ten goede van de restauratie van de kerk.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief