WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hurricanes Dames Softbal
Nieuw Loosdrecht, wo 24 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Maak kennis met het dames softbal selectieteam van de Hurricanes dat speelt op het Jagerspaadje in Nieuw Loosdrecht.

ingezonden bericht

Hurricanes Dames Softbal

Het dames softbal selectieteam van de Hurricanes komt al een aantal jaar uit in de landelijke 1e klasse. Dit jaar lijken ze sterker dan ooit. Na zes competitierondes weten ze zich al verzekerd van deelname aan de promotie competitie die de tweede helft van juni begint. Tijd om wat nader kennis te maken met deze regionale topper en hun enthousiaste coaches.

In de dertiger jaren van de vorige eeuw deed honkbal al zijn intrede in Hilversum, maar het duurde tot de zestiger jaren voordat er ook softbal op de Hilversumse velden te bewonderen was. Tot 1985 was dat achter de draversbaan op het sportpark, waar nu de A27 Hilversum binnen krult, vanaf die tijd op het sportcomplex bij Loosdrecht. Vanwege de ligging en het feit dat het aantal honk- en softbalclubs in Nederland dun bezaaid is, heeft de club een meer regionaal karakter gekregen. Veel leden en toeschouwers komen tegenwoordig uit Loosdrecht, ’s-Graveland, Kortenhoef of Nederhorst den Berg. De afgelopen jaren is het damessoftbal doorgedrongen tot de subtop van Nederland. De prestigieuze Midden Nederland Cup is een vooraanstaand toernooi wat door de Hurricanes dit jaar al voor de zesde keer georganiseerd werd en waar alle topteams uit de regio iedere keer met volle overgave aan meedoen.

De dames selectie is sterker dan ooit. Mede door de inbreng van een compleet nieuw coaching trio. Hoofdcoach Edwin Pieneman uit Almere heeft samen met Cor Nansink en Tom Boermeester een team geformeerd dat zelfvertrouwen en plezier uitstraalt. Dit zijn dan ook de absoluut onmisbare ingrediënten voor het goede spel dat het team iedere week weer laat zien. Het team is een mengeling van routiniers, waarvan enkelen met hoofdklasse ervaring, en jonge talenten. De leeftijd varieert van 15 jaar tot 30, maar het mooie is dat de groep zonder uitzondering als een hechte vriendenclub met elkaar omgaat.

Het team bestaat uit de volgende speelsters:

Kelly de Graaf (captain), Isabelle Botman, Chelle Roelvink, Emma Mulder, Kirsten Van Ancum, Mandy Pieneman, Lizanne van Eijgen, Yvonne Bossenbroek, Rosanne Kamer, Simone Eijpe, Renee Adriaanse, Jeanine Van Ancum en Paulien Baaij.

De staff bestaat uit Edwin Pieneman (headcoach), Cor Nansink (ass. coach), Tom Boermeester (ass. coach), Rene Richardson (pitching coach), Lloyd Todman (hitting coach), Cees Van Ancum (teammanager).

De competitie is ook dit seizoen weer opgesplitst in twee delen. Er zijn twee 1e klassen waarin een halve competitie van dubbels wordt gespeeld. Daarna spelen de beste vijf van iedere klasse opnieuw een halve competitie om het kampioenschap wedstrijdsport van Nederland. De nummers 1 en 2 van deze promotiepoule spelen tevens met de nummer voorlaatst van de Silver League om één plek in die League. De Silver League valt samen met de Golden League, de voormalige hoofdklasse, onder de twee topsportklassen van Nederland. De Hurricanes hebben hun zinnen gezet op dat treetje omhoog, maar zo zijn er meer kapers op de kust. Op 11 juni speelt het team de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen de voornaamste concurrent Quick uit Amersfoort.

Er zijn nu 6 competitierondes gespeeld, 12 wedstrijden, waarin de Hurricanes 23 punten hebben gehaald. Met de dubbele winst van afgelopen weekend bij Sparks in Haarlem, 1-6 en 2-9, is de ploeg niet meer te achterhalen. Het team heeft in die twaalf wedstrijden maar liefst 130 honkslagen geslagen, waarvan 25 voor extra bases, en afgelopen weekend liet Mandy Pieneman al de 100ste run van dit seizoen aantekenen. De pitchende zusjes Jeanine en Kirsten Van Ancum zijn samen goed voor 63 strike outs en weten zich dit jaar gesteund door een uitstekende verdediging. De komende tijd zullen we vaker verslag doen van de verrichtingen van dit team en hun prachtige sport.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief