WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Afmelden is niet Aftreden
Wijdemeren, zo 14 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Raadslid Robby Israel legt uit dat er geen enkele aanleiding is om af te treden als een raadslid zijn lidmaatschap van een partij beëindigt.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Het is mij steeds een raadsel waar de fabel vandaan komt dat raadsleden zouden moeten aftreden als zij een politieke partij verlaten. De wet zegt er niets over en de statuten van de politieke partijen – in dit geval de VVD – evenmin. Nergens is iets te vinden over de wenselijkheid, laat staan de noodzaak in zo een geval de zetel op te geven.

Mijn enige verklaring is dat de politieke partijen dit sprookje om eigenbelang in de wereld hebben geholpen. Overigens, het komt ook vrijwel nooit voor dat raadsleden om deze reden een zetel opgeven. In onze gemeente is het de afgelopen dertig jaar bij mijn weten niet één keer gebeurd. In de Tweede Kamer evenmin.

Op één punt kan ik de heer Vollers volledig geruststellen: de VVD kiezer krijgt net als dusver van ons ook in toekomst dezelfde liberale benadering, in nauwe samenwerking met de overgebleven VVD raadsfractie. Lokaal verandert er inhoudelijk niets.

Wij hebben alleen nadrukkelijk afstand genomen van het gedrag van de landelijke VVD top.

Met vriendelijke groet,
Robby Israel

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief