WIJDEMEERSE WEBKRANT
Herdenking NdB 4 mei
Nederhorst den Berg, di 2 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 4 mei wordt in Nederhorst den Berg de herdenking van de gevallenen en slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog en daarna georganiseerd.

ingezonden bericht

Donderdag 4 mei Dodenherdenking

Op 4 mei is het twee minuten stil in Nederland, om te denken aan wat was, had kunnen zijn, maar ook aan wat is en komen kan…

Ook in Nederhorst den Berg is het een goede traditie geworden om samen op 4 mei bij het monument in de Kerkstraat gedurende de twee minuten stilte iedereen te herdenken, zowel burger als militair, die waar ook ter wereld is omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Vóór de twee minuten stilte is er een algemene herdenkingsdienst in de R.K. kerk aan de Dammerweg. Aan deze dienst zal worden meegewerkt door Hugo de Graaff, organist, a.m.v. Crescendo, het Gemengd Koor Wijdemeren en het
Maria Martinuskoor. Tevens zullen vier leerlingen van de Jozefschool een gedicht voordragen en Hugo en Nicolien de Graaff zullen een optreden verzorgen met piano en dwarsfluit. Namens de gemeente Wijdemeren zullen Burgemeester Martijn Smit en Sandra van Rijkom, wethouder, aanwezig zijn.

Na de algemene herdenkingsdienst is er een stille tocht vanuit de kerk naar het monument in de Kerkstraat.

U bent van harte uitgenodigd om op donderdag 4 mei bij de Dodenherdenking aanwezig te zijn.

19:00 uur Algemene herdenkingsdienst in de R.K. Kerk
19.50 uur Korte plechtigheid bij het monument in de Kerkstraat en vervolgens twee minuten stilte

Na de twee minuten stilte is er de gelegenheid om tijdens het defilé bloemen te leggen bij het monument. Organisaties en burgers die bloemen willen leggen, worden verzocht dit vooraf te laten weten aan Sieta Vermeulen, tel. 0294 253 461. Na het défilé is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken in ‘De Bergplaats’.

Comité 4 mei Nederhorst den Berg
Maarten Haverkamp, Sieta Vermeulen, Reinier Westeneng, Martin Wewer

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief