WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zorgvuldigheid Nodig
Nederhorst den Berg, do 8 juni 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster heeft kritiek op fractievoorzitter Joost Boermans (D66) die de waarheid van de presentatie van Martin Vuyk in twijfel trok.

ingezonden brief

Bij de discussie over de afvalverwerking en de voor- en nadelen van bronscheiding en nascheiding afgelopen woensdag kwam D66-fractievoorzitter Joost Boermans met een bewering die het voortreffelijke verhaal van Martin Vuyk onderuit leek te halen.

Vuyk had betoogd, op basis van wetenschappelijk onderzoek, dat nascheiding bij PMD afval beter was dan wat de GAD nu wil: een extra kliko. Volgens Boermans echter klopte het onderzoek waaraan Vuijk refereerde niet en hadden de onderzoekers dat zelf ook toegegeven. Navraag door de WWK-redactie bij één van de betrokken onderzoekers toonde aan dat de opmerking van Boermans uit de lucht gegrepen was.

Ik vind dit soort Trumpiaans fake nieuws hoogst kwalijk. Je mag van een raadslid dat zijn mond opendoet — trouwens van iedereen — verwachten dat wat hij zegt juist is. Dat geldt zeker voor iemand die in zijn werk met dit soort zaken te maken heeft. Als zo iemand in het openbaar ronduit onwaarheid spreekt, dan mag je verwachten dat hij publiekelijk zijn excuses aanbiedt. Ik ben benieuwd welke vorm Joost Boermans daarvoor zal vinden.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief