WIJDEMEERSE WEBKRANT
Promotie Gebiedsakkoord
Wijdemeren, wo 26 juli 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De provincie Noord-Holland liet een video maken die de problemen van de Loosdrechtse Plassen als bagger, cabomba en rommelige ruimte laat zien.

Update 3 augustus 2017, 16.54: De link naar Facebook met de video is vervangen door een embedded video op YouTube om inlogproblemen met Facebook te voorkomen.

Promotievideo

Een groot aantal overheden en aanverwante organisaties heeft gezamenlijk besloten iets te gaan doen aan de verrommeling en de problemen van de z.g. Oostelijke Vechtplassen, met de nadruk op verbetering van Loosdrecht en de Loosdrechtse Plassen, recreatie, natuur en het ondernemersklimaat met nieuwe vaarroutes door de waterleidingplas en de 's-Gravelandse Vaart. Over dat z.g. Gebiedsakkoord liet de provincie een promotievideo maken die op Facebook is gepubliceerd. De samenwerkende organisaties stellen 77 miljoen euro beschikbaar om alle problemen op te lossen in de komende jaren.

Het is een video met mooie plaatjes van de plassen, natuur en legakkers, maar ook bagger, cabomba, dood water en de weinig uitnodigende rommelige Oud Loosdrechtsedijk. Op de website van Noord-Holland staat een pagina met een toelichting op de plannen.

Ietwat ronkend

De teksten van de voice-over zijn duidelijk, maar hier en daar wel wat ronkend, als je de historie van het beruchte Verdiepingenplan nog een beetje in het achterhoofd hebt. Toen wilde de provincie zand zuigen uit de plassen en te gelde maken, om het baggerprobleem op te lossen. Wijdemeren ging daar met alle middelen dwars voor liggen. Met boze koppen zaten gedeputeerde Abert Moens (GL) en het college van Wijdemeren toen jarenlang tegenover elkaar. De minister moest uiteindelijk de knoop doorhakken. En nu stelt de promotievideo dat er jarenlang niets aan het gebied is gedaan. Dat klopt op zich, maar ligt dus wel wat genuanceerder dan de video suggereert. Er is over de oplossing gestreden.

bron
WWK
foto
promo/WWK
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief