WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Aandacht Redders Loosdrecht
Nieuw Loosdrecht, di 31 januari 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanavond kwamen alle betrokkenen bij de redding van drie jongens uit de vijver bij de Acacialaan bijeen waar burgemeester Martijn Smit hen toesprak.

Als omstanders niet zo snel en adequaat gehandeld hadden, dan was er afgelopen zaterdag een drama gebeurd in de diepe vijver bij de Acacialaan. Drie jongens van 11 en 12 jaar waagden zich op het te dunne ijs en zakten er door. Eén van de drie wist op de kant te komen. De andere twee lukte dat niet. Zij spartelden minutenlang in het ijskoude water en raakten daarbij onderkoeld.


Said en Abdulrahman.

Hozaifa en zijn broertje.


Burgemeester Martijn Smit spreekt Wesley (zittend) toe.

Een buurjongen, Tom, die het zag gebeuren waarschuwde zijn vriend Wesley, die op zijn beurt direct zijn oom waarschuwde die aan de vijver woont. De oom bedacht zich geen moment, greep een ladder en een touw en rende naar de vijver om hulp te bieden. Ook een andere buurman kwam direct in actie. Hij dook zonder zich te bedenken de diepe ijskoude vijver in om de twee jongens te redden.


De redders.

Het hele incident had tien minuten geduurd vanaf het door het ijs zakken tot de redding van de beide kinderen, die onderkoeld waren. Omdat ook meteen de brandweer was gebeld was ook die intussen ter plaatse gekomen met speciale brancards waarmee de lichaamstemperatuur hersteld kan worden. Een andere aanwonende stelde haar huis open om de kinderen bij te laten komen van hun angstige avontuur.


Op de voorste rij v.l.n.r. Abdulrahman, Hozaifa, Said en Wesley.
Op de tweede rij in het midden burgemeester Martijn Smit,
Hennie Lugtenaar en Danny Vrakking (de beide redders).

Vanavond had burgemeester Martijn Smit alle betrokkenen uitgenodigd in de brandweerkazerne aan de Dennenlaan. De jongens, hun ouders, de buurjongens, de beide redders, de buurvrouw die haar huis openstelde en de brandweerlieden. Hij was trots op de saamhorigheid en de snelheid waarmee de redders in actie waren gekomen. Hij bedankte hen met een bon voor een gezellig diner. Wesley, die zijn oom waarschuwde, kreeg een bon om een dag in de Avonturenfabriek door te brengen. De drie jongens die door het ijs gingen kregen voor de schrik ook ieder een bon voor de Avonturenfabriek. Martijn Smit voegde er wel aan toe: "Nu krijgen jullie een bon voor de schrik, maar als ik jullie nog ooit op dun ijs zie, dan word ik erg boos." De ouders van de jongens keken blij en opgelucht naar hun kroost toen de jongens de bon kregen.

Na de toespraak van de burgemeester gingen de aanwezigen nog even met elkaar in gesprek, terwijl er een oosterse zelfgebakken lekkernij werd rondgedeeld. Eind goed al goed. Loosdrecht mag trots op de redders zijn.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief