WIJDEMEERSE WEBKRANT
Open Monumentendag
's-Graveland, do 28 augustus 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 9 september, op Open Monumentendag, organiseert de Historische Kring 's-Graveland een fietsroute langs monumenten.

persbericht

Open Monumentendag 9 september

Op zaterdag 9 september is weer de landelijke Open Monumentendag.

De Historische Kring van Ankeveen, `s-Graveland en Kortenhoef doet daar aan mee met een fietsroute door onze 3 dorpen. Van 10.00u tot 15.00u kan die fietsroute worden opgehaald op de Kerklaan 89 te Kortenhoef, in het verenigingsgebouw, alwaar dan ook de oudheidskamer geopend is. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan men dan genieten van de historie.
Hieronder een korte beschrijving van het gebeuren.

Speciaal voor Open Monumentendag worden een aantal monumenten in Ankeveen, ‘s-Graveland en Kortenhoef extra onder de aandacht gebracht. Dit keer niet de buitenplaatsen, maar andere gemeentelijke monumenten. Een aantal bewoners van deze panden is gevraagd om hun tuin open te stellen, zodat de monumenten beter bekeken kunnen worden.

Door de Historische Kring wordt, speciaal voor die gelegenheid een routeboekje uitgegeven met een beschrijving van de panden. Dit boekje is gratis te downloaden op de site van de Open Monumentendag of verkrijgbaar bij het verenigingsgebouw van de Historische Kring aan de Kerklaan, of bij de meewerkende eigenaren van de monumenten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief