WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Koffie op de Meenthof
Kortenhoef, za 12 augustus 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning pleit ervoor om de leegstaande SNS bank op de Meenthof in Kortenhoef in te richten als ontmoetingsplek voor ouderen.

ingezonden brief

Geen ontmoetingsplek voor ouderen is een gemiste kans

De SNS-bank staat al een tijd leeg. Dat zou volgens mij prima dienst kunnen doen als ontmoetingsplek voor ouderen, desnoods beginnen we met een proefperiode van zeg drie maanden.

Wat tafels en stoelen, wat spellen en een koffieautomaat waar ouderen een bakkie kunnen kopen en een vuilnisbak voor de kartonnen bekertjes en roerstokjes. Een toilet is ongetwijfeld al aanwezig.

Daarnaast zou je ook jeugd af en toe toegang kunnen verlenen, die dan met ouderen kunnen praten. In onze maatschappij ontbreekt het nogal eens aan respect voor ouderen bij de jeugd. Als schaker zit ik vaak tussen ouderen, en dat is juist heel gezellig. Bovendien kunnen ouderen van de jeugd leren en vice versa.

Wellicht is het ook mogelijk om een werkloze die een maatschappelijke tegenprestatie moet doen de tent te laten beheren, 's morgens openen, onderhoud en schoonmaken koffieautomaat, vloeren, tafels en toilet. Desnoods meerdere vrijwilligers die het één dag in de week doen. Het haalt hen ook uit hun isolement.

Ik roep de gemeente en de winkeliersvereniging dan ook op om naar mogelijkheden te zoeken. Als er via de verkoop van koffie/thee wat verdiend kan worden is dat natuurlijk helemaal mooi. Laat de ouderen niet in de regen buiten staan. Of in de AH tussen de rekken met boodschappen op een bankje zitten met een bakje koffie.

Tot slot zien we ook vaak mensen elkaar verdringen onder de afdakjes wanneer het eens onverwacht jard regent. Ook daarvoor zou dit een fijne plek kunnen zijn. Even schuilen met een bakje koffie en een praatje maken. Laat zien dat we een dorp zijn waar mensen elkaar kennen en geen stad waar de mensen elkaar zonder te groeten voorbij lopen.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief