WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hurricanes Winnen
Loosdrecht, ma 24 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht hebben goede gespeeld in de strijd voor een playoff plek om het Nederlands kampioenschap American Football.

ingezonden bericht

Hilversum Hurricanes winnen must win game

De Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht hebben gisteren goede zaken gedaan in de strijd voor een playoff plek om het Nederlands kampioenschap American Football. In Arnhem werd er met 20-15 gewonnen tegen de Falcons.

In het 1e kwart kwamen de Hilversummers nog op achterstand door een lange touchdown run van Arnhem; 6-0.  In het  2e kwart kwam het antwoord van Hilversum. Dennis de Wit wist een punt van Arnhem te returnen voor een touchdown. Bij de volgende aanvalsdrive wist Dennis Heerschop een diepe pass van Maurice Tielen te verzilveren voor een touchdown. Score kwam daarmee op 14-6 voor Hilversum. De rest van de 1e helft was de verdediging gelukkig scherp en wist Arnhem niet meer te scoren. De defensive line van Hilversum was een ware nachtmerrie voor de quarterback van Arnhem, die meerdere keren gesacked werd.

Na rust werd de aanval van Arnhem weer wat gevaarlijker. Met sterke runs wisten zij een aantal first downs te pakken. De verdediging herpakte zich en de aanval van Hilversum kreeg de bal terug diep op hun eigen helft. Een verkeerde snap zorgde ervoor dat Arnhem verdediging op de bal dook en de aanval van Arnhem kreeg daardoor goede veldpositie. De verdediging van Hilversum wist Arnhem tegen te houden, mede door goed tacklewerk van René de Jong, waardoor ze genoodzaakt waren een fieldgoal te proberen. De fieldgoal ging goed, waardoor de score op 14-9 kwam te staan. De volgende aanvalsdrive was wederom succesvol voor de Hurricanes. Dennis Heerschop wist opnieuw een diep touchdown te vangen van Maurice Tielen; score 20-9. De daarop volgende aanvalsdrive van Arnhem ging het gehele veld over en de quartreback wist uiteindelijk zelf de bal de endzone in te lopen voor een touchdown. De point after touchdown werd gemist. Score 20-15.

Met nog 6 minuten in het 4e kwart kregen de Hurricanes de bal terug. Het plan was om zoveel mogelijk tijd van de klok te snoepen. Hiervoor moesten wel de nodige first downs gehaald worden, anders zou Arnhem de bal terugkrijgen. Het lukte de Hurricanes om balbezit te houden en zo de tijd professioneel uit te laten lopen. Hierdoor boekte de Hilversummers een belangrijke zege in de strijd voor een playoff plek. Over 2 weken spelen de Hurricanes uit in Groningen (op zaterdagavond). Wederom een belangrijke wedstrijd met het zicht op de playoffs.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.