WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Boetes zijn Terecht
Ankeveen, vr 21 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning vindt het prima dat er boetes worden uitgedeeld en dat de Gooilandseweg over een aantal km lengte 50 km/u is.

(Met een enkele kleine tekstuele aanpassing. Red. WWK)

ingezonden brief

Geachte redactie,

Ik ben verbaasd over de reactie van Rik in het stukje "Wilma heeft groot gelijk".

Of men nu over anderhalve dan wel 5 km 50 of 80 km mag rijden, dat scheelt misschien net een minuut. Één minuut op een mensenleven. We hebben in Nederland nu eenmaal wetten en regels, die zijn er vaak terecht, soms zet je je vraagtekens er bij.

We doen moeilijk als we een boete krijgen wanneer we 4 km te hard rijden, en dan mopperen we. Let wel 50 km is een maximum snelheid, we hoeven dus geen 50 te rijden, maar kunnen ook gewoon 45 gaan rijden, krijg je nooit een boete.

We mopperen als er te hard door onze straten wordt gereden, maar zodra er gecontroleerd wordt, waarschuwen we massaal onze medeweggebruikers, bijv. via de facebook pagina politiecontroles het Gooi.

Wie willens en wetens de wet overtreedt, verdient gewoon een passende straf.
Ik neem aan dat de aannemer die bezig is op de Loodijk/Gooilandse weg weet wat hij doet, hij heeft ervaringen die een weggebruiker vermoedelijk niet heeft.

En toen ik nog een cursus tot schaaktrainer volgde in Amsterdam moest ik om 22.30 nog van Amsterdam naar Ankeveen rijden en toen werd er met de regelmaat van de klok gewerkt aan de weg.

Het opnemen voor iemand die de wet overtreed is heel vreemd.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief