WIJDEMEERSE WEBKRANT
Drie Keer Vragen Oranjerie
's-Graveland, wo 12 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Rosalie van Rijn (CDA) wil van het college horen wat het toewijzingsbeleid voor de Oranjerie in aanbouw aan het Noordereinde is.

De Derde Keer

Dat vroeg ze al in juni 2016 in september 2016 en nu voor de derde keer. Saillant detail is dat het antwoord moet komen van de twee CDA wethouders Theo Reijn en/of Betske van Henten. (Dat moet toch zonder moties van droefheid, treurnis of wantrouwen te doen zijn.)

ingezonden brief

Schriftelijke vragen Oranjerie (Noordereinde) deel 3

Op 26 april 2016 heeft de Raad van State uitspraak gedaan met betrekking tot de bouw van de Oranjerie (Noordereinde). Het CDA heeft naar aanleiding hiervan al twee keer eerder vragen gesteld over de start van de bouw en over het toewijzingsbeleid. De bouw is enige tijd geleden begonnen maar over de toewijzing bestaat nog altijd onduidelijkheid.

In juni 2016 stelde het CDA onder andere de volgende vraag:

‘Hoe ziet het toewijzingsbeleid eruit voor deze woningen en wordt de raad hierbij betrokken?’

Het antwoord op deze vraag was als volgt:

‘Dit plan bestaat uit sociale woningbouw. Dat betekent dat de woningen allemaal via Woningnet zullen worden aangeboden. Omdat het nieuwbouw betreft, mag de gemeente Wijdemeren bepalen dat bij eerste verhuur deze woningen alleen voor eigen inwoners beschikbaar worden gesteld. Eind augustus/ begin september zal hierover  door ons gesproken worden met Gooi en Omstreken, zodat wij dit kunnen formaliseren. Ook zullen wij dan met de woningbouwvereniging spreken over een eventuele nadere doelgroepen verdeling’.

In september 2016 heeft het CDA weer schriftelijke vragen gesteld over het toewijzingsbeleid en het gesprek met de woningbouw. Het antwoord op vraag of er inmiddels een gesprek had plaats gevonden met de woningbouw was als volgt:

‘Nee, er heeft nog geen gesprek plaatsgevonden. De komende maanden ligt de prioriteit van de corporatie en de gemeente bij het maken van prestatieafspraken en de scheiding van DAEB niet DAEB woningvoorraad, die wettelijk per 1 januari een feit moet zijn. Het maken van afspraken over toewijzing van de Oranjerie vindt daarna plaats. Het gesprek over de toewijzing is in overleg met woningbouwvereniging Gooi en Omstreken verschoven naar februari 2017’.

Allereerst wil het CDA het college complimenteren met de gemaakte prestatieafspraken.
Met het CDA zijn vele inwoners benieuwd naar het toewijzingsbeleid van de appartementen op het Noordereinde. Het is inmiddels april en daarom vraagt het CDA u nogmaals:

  • Heeft er inmiddels een gesprek plaatsgevonden tussen de gemeente en Gooi en Omstreken?
  • Kunt u ons meenemen in de uitkomst van dit gesprek?
  • Ligt de bouw van de appartementen nog op schema? Is de verwachting nog steeds dat de eerste appartementen in het 4de kwartaal in de verhuur gaan?

Het CDA ziet uit naar uw antwoorden.
Rosalie van Rijn
Raadslid CDA Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief