WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
VVD Vragen Revindicatie
Wijdemeren, do 6 april 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Martin Vuyk (VVD) stelde gisteren vragen over de voortgang van het Snippergroen/Revindicatie project en dan vooral de nabrander.

Indertijd is toegezegd dat na afloop van het traject waarbij bureau Eiffel alle revindicatiezaken zou bekijken en de gemeente adviseren over de uitkomst (verjaard of koop/huur) naderhand alle gevallen die de gemeente voor die tijd zelf onder behandeling had nog een keer beoordeeld zouden worden om zekerheid te krijgen over de gelijke behandeling van de z.g. pré-Eiffel zaken en de Eiffel-zaken. Rond eind vorig jaar was bureau Eiffel gereed met het project. De VVD wil weten hoe ver het college is met de beoordeling van de pré-Eiffelzaken.

Face tot face

In antwoord op onderstaande vragen deelde wethouder Jan Jaap de Kloet mee dat de meeste gevallen inmiddels tot tevredenheid zijn afgehandeld, maar dat er nog enkele moeilijke gevallen over zijn. Die inwoners gaat hij uitnodigen voor een face to face gesprek omdat dat volgens hem de beste oplossing is om de lucht te klaren en eindelijk een eind te "breien" aan het revindicatieproject. Inmiddels maakt Eiffel een offerte voor de beoordeling van de pré-Eiffel gevallen. Hij noemt bewust geen namen en aantallen om geen verkeerde verwachtingen te wekken bij de raad en bij inwoners, hetgeen Martin Vuyk kon billijken.

Dossier Revindicatie

(Schriftelijke) Vragen

Vragen Revindicatie

Er zijn vragen ingediend door de VVD voor het vragenhalfuur over revindicatie:

  1. Volgens planning van Eiffel zouden alle openstaande revindicatiezaken per Januari 2017 zijn afgerond. We begrijpen dat in het begin van 2017 enige uitloop ontstaan is.
    • Zijn op het moment van schrijven (april 2017) alle revindicatiezaken tot tevredenheid van gemeente en betrokken burgers afgerond?
    • Is de opvang uitloop conform raadsbesluit en (het daaruit voortvloeiende) afgesloten contract verlopen?
  2. Conform raadsbesluit zou na afronding lopende zaken een “pre-Eiffel toets” plaatsvinden om te borgen dat uiteindelijk álle revindicatiezaken een identieke behandeling hebben gekregen.
    • Hoe ziet het traject er hiervoor uit, om hoeveel zaken gaat het, wat is de timing?
    • Is hiervoor reeds offerte aangevraagd en zo ja, bij welke firma(s)?

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief