WIJDEMEERSE WEBKRANT
Angst en Vertrouwen
Kortenhoef, di 13 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 18 september zal Drs. Evert Boogert spreken over "Angst en vertrouwen in de theologie" in de Nescio-lezing annex Koffieconcert in het Oude Kerkje in Kortenhoef.

persbericht

Nescio Lezing
Angst en Vertrouwen

Op zondag 18 september zal Drs. Evert Boogert spreken over "Angst en vertrouwen in de theologie" in de Nescio-lezing annex Koffieconcert in het Oude Kerkje in Kortenhoef.

Binnen het nieuwe jaarthema van de OSG ‘Angst en vertrouwen’ is een aantal lezingen gepland i.s.m. VUvereniging, waarvan deze de eerste is.

Angst en vertrouwen

Angst naar aanleiding van persoonlijke zorgen om ons werk, onze kinderen, onze gezondheid. Ook angst door een veranderende samenleving waarin geweld mensen op de vlucht doet slaan, waarin er een code rood voor het klimaat is en de afbreuk aan de gezondheidszorg steeds verder lijkt te gaan. In hoeverre is deze angst terecht en reëel? Laten we ons beïnvloeden door de media en statistieken? Hoe vinden we meer vertrouwen?

Thema’s van de serie

In de lezingenserie Angst en Vertrouwen gaan we op zoek naar antwoorden op vragen rondom het omgaan met angst en het creëren van meer vertrouwen. Sprekers op het gebied van media, literatuur, filosofie, gezondheid en theologie worden uitgenodigd mee te denken.

Over Ernst Boogert

Ernst Boogert is promovendus van de Protestantse Theologische Universiteit aan de VU. Zijn promotieonderzoek focust zich op de tekst-, wordings- en transmissiegeschiedenis van het Nieuwe Testament. Boogert heeft zich gespecialiseerd in de tekstkritiek van het Nieuwe Testament en houdt zich daarnaast bezig met Patristische teksten.

Het concert zal worden verzorgd door Judith Jamin & Sebastiaan van Eck, cello Zij brengen de volgende werken ten gehore:

Jean Baptiste Barrière (1707-1747)
uit Sonate voor 2 celli
- Lento
- Presto
Carlo Graziani (1710-1787)
uit Sonate voor 2 celli
- Allegro moderato
Luigi Boccherini (1743-1805)
uit Sonate voor 2 celli
- Allegro

Judith Jamin studeerde aan het conservatorium van Frankfurt am Main en aan het Robert-Schumann-Institut in Düsseldorf. In 1982 voltooide ze daar haar opleiding bij Johannes Goritzki. Later volgde zij nog lessen bij Dimitri Ferschtman. Ze nam twee CD’s op met romantisch cello-repertoire. Judith Jamin speelt met een aan François Tourte toegeschreven strijkstok uit de verzameling “Max Rodriguez” die haar door het NMI ter beschikking werd gesteld.

Sebastiaan van Eck studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en bij Johannes Goritzki aan het Robert Schumann Institut in Düsseldorf. Hij is een enthousiast kamermuziekspeler en maakte deel uit van o.a. de Camerata Lysy en de Deutsche Kammerakademie. Sebastiaan van Eck is verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Hij is mede-initiatiefnemer van de zeer succesvolle Raadhuisconcerten in Hilversum. In 2008 werd hij bijgeschreven in het Gulden Boek van die stad.

Informatie

Zondag18 september 2016
Nescio-lezing annex koffieconcert
Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef
Oecumenische Streekgemeente i.s.m. VUvereniging
Spreker: Drs. Evert Boogert
‘Angst en vertrouwen in de theologie’Aanvang: 11.00 uur
Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Entree: € 10,00 incl. kopje koffie/thee

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief