WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijde Gatconcert 2016
Kortenhoef, zo 11 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het was gisteravond uitgelezen weer om te genieten van het jaarlijkse Wijde Gatconcert op het..., jawel, Wijde Gat in Kortenhoef.


Zelfs suppend op een surfplank kwam deze luisteraar meegenieten.

Een fantastisch initiatief van de Stichting Blok met medewerking van Natuurmonumenten, dat ieder jaar weer een feestje is. Feest vanwege de ambiance, de muziek op de overigens stille plas, die er in de ondergaande zon prachtig bij ligt. Feest vanwege de ten gehore gebrachte muziek en zeker ook een feest der herkenning van Kortenhoevers die elkaar daar op het water weer eens ontmoeten. Sommigen zag je gisteren, maar anderen vorig jaar en toch heb je allemaal wat met elkaar daar op die stille plas. Ook komen er vaste gasten. Een boot vol Bergers en een boot vol roeisters die een boot van de Hilversumse roeivereniging Tromp gebuiken om er ieder jaar bij te zijn. En één supper.


Zelfs met 50 PK achter je boot moet je toch roeien of gesleept worden.
Motorboten zijn verboden op de Kortenhoefse Plassen.

De inwendige mens wordt niet vergeten. Iedere boot heeft wel wat lekkere hapjes en wat drinken meegenomen. Als je om je heen kijkt zie je glazen wijn, biertjes, fris, schalen met kaas en worst en kippeboutjes uit een papieren zak tevoorschijn komen.


Het Globe Jazz Quartet.

Globe Jazz Quartet

Het Globe Jazz Quartet, bestaande uit Mirjam Verheem (zang), Bart Kok (saxofoon), Maurice Rugebregt (gitaar) en Rico de Jeer (basgitaar/contrabas) trad anderhalf uur op. Het kwartet voerde easy listening muziek uit met veel bekende nummers. Het podium werd dit keer gevormd door het Friese skûtsje, de Jonge Popke, van Marjan en Bart Nefkens.


Mirjam Verheem


Janwillem Nienhuis.

De naam van het skûtsje.

Martijn van den Brand.


De inwendige mens kwam aan haar trekken.


Familie Luijer.

Douwe van Essen.

Speaker Menno van den Brand.

Berger Martin Vuijk.

Weth. Peter Smit en echtgenote.

Yvonne Sikking.

Alle fotografen onders ons hebben voor volgend jaar een vriendelijk verzoek. Leg het podium niet met de rug naar het westen. Fotograferen tegen de ondergaande zon in is wel zo ongeveer het moeilijkste wat er is. Maar verder.., top en bedankt.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief