WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Na de BKM nu snel Fuseren
Kortenhoef, ma 5 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Fred Beijdorff uit Kortenhoef is blij met de uitkomst van de bestuurskrachtmeting. Hij hoopt dat er snel een herindeling komt om de gemeentelijke lasten in de hand te houden.

Dossier Bestuur Gooi en Vechtstreek

ingezonden brief

De bestuurskrachtmeting is nu afgerond en de uitslag is zoals iedereen kon verwachten: onvoldoende. Nu kunnen we natuurlijk de kop in het zand steken en blijven doorrommelen totdat de provincie/tweede kamer ingrijpt. Verstandiger zal het zijn om op een objectieve en zakelijke manier alle voors en tegens van samenwerking/fusie te onderzoeken en niet vanuit emotie te handelen.
Feit is, en dat blijkt ook nu weer, dat Wijdemeren en daarvoor ook al de Gemeente 's-Graveland de moderne problemen niet/onvoldoende aankonden. Dit resulteerde in vraagstukken die nooit tot een oplossing kwamen en tot moeizame samenwerkingsverbanden met omliggende gemeenten.
Ook de gemeentelijke belastingen blijven maar stijgen ondanks onvoldoende 'levering' aan de burgers, hetgeen dus ook nu bevestigd wordt door de bestuurskrachtmeting.

Dus: op naar een nieuwe toekomst samen met andere gemeenten! Ik wens de besluitvormers een nuchtere kijk op de problematiek toe en laat niet de emoties regeren.

Fred Beijdorff
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief