WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Viooloctet in Willibrordkerk
Nederhorst den Berg, di 25 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het Roctet speelt op 19 november om 20.15 uur muziek van Zoltán Kodály, Max Bruch en Johannes Brahms in de Willibrordkerk in Nederhorst.

persbericht

Roctet terug in
Willibrordkerk, Nederhorst den Berg.

Het Roctet komt terug! Na het spetterende succes van het laatste concert in het vorig seizoen kon dat ook niet anders! Nu spelen zij op 19 november om 20.15 uur muziek van Zoltán Kodály, Max Bruch en Johannes Brahms.
Het Roctet bestaat uit acht vooraanstaande strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest.

Het Roctet heeft het zich met de keuze van het programma niet gemakkelijk gemaakt, maar wel voor schitterende muziek gekozen:

Het concert begint met de opwindende Serade Opus 12 van Koldály uit 1920. Dit stuk wordt uitgevoerd door de ongewone combinatie van Eerste Viool (Julija Hartig) Tweede Viool (Ronald Hoogeveen) en Altviool (Francien Schatborn).

Daarna volgt het Strijkoctet van Bruch Opus Posth. door het volledige Octet. Het Radio Filharmonisch Octet houdt met dit 'Strijkoctet' een warm pleidooi voor de romantische ongecompliceerdheid en de kracht van de lyriek van Bruch, die genoegen moest nemen met een leven in de schaduw van Brahms.

Als laatste volgt nog Het Strijksextet nr. 1 Opus 18 van Brahms uitgevoerd door Masha Iakoleva (eerste viool), Julija Hartig (tweede viool), Francien Schatborn, Robert Meulendijk (beiden altviool), Eveline Kraayenhof en Anneke Janssen (beiden Cello). Dit Strijksextet toont een componist op het toppunt van zijn kunnen. De uitvoering van dit sextet vraagt om een hechte groep musici die elkaar ten volle aanvoelen. Dit gaat zeker op voor het Radio Filharmonisch Octet, zoals hun vertolkingen van de octetten van Sjostakovitsj en Mendelssohn vorig seizoen nog bewezen. Brahms' partituren zijn bij hen in de juiste handen om volledig open te bloeien en te schitteren.

Leden van het Octet:

  • Viool:
    Joris van Rijn (concertmeester)
    Ronald Hoogeveen (oud-concertmeester),
    Masha Iakovleva (1e violist)
    Julija Hartig (1e violist).
  • Altviool:
    Francien Schatborn (1e solo altist)
    Robert Meulendijk (altviolist)
  • Cello:
    Eveline Kraayenhof (2e solo cellist),
    Anneke Janssen (cellist)

Kaarten

U kunt kaarten kopen bij Brinkers Mode en Lingerie, Dammerweg 1. De kaarten kosten € 17,50 per stuk, inclusief programmaboekje, een kop koffie in de pauze en een drankje na afloop. U wordt verzocht contant te betalen, pinnen is helaas niet mogelijk.
U kunt ook kaarten bestellen via de website. Als u via de website kaarten bestelt, liggen deze 30 minuten voor aanvang van het concert op naam klaar bij de ingang van de kerk.

Adres

De kerk ligt in het centrum van Nederhorst den Berg op de Kerkstraat 32 1394 CX Nederhorst den Berg.
Tel. 06-249 711 71

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
A. van der Tol
auteur
persberciht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief