WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fortepiano in Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, za 15 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In samenwerking met het Geelvinck Fortepiano Festival 2016 organiseert Kasteel-Museum Sypesteyn een zaterdagmiddagconcert op 22 oktober met Gabriele Toia.

persbericht

Sensibility and Improvisation

In samenwerking met het Geelvinck Fortepiano Festival 2016 nodigen wij u uit: zaterdagmiddagconcert: 22 oktober 16.00 uur, Gabriele Toia “Sensibility and Improvisation” in de Lage Zaal van ons kasteel. ticket p.p. € 17,50

Wij zijn verheugd een uiterst veelzijdige, uit Italië afkomstige fortepianist, bij u te introduceren, die de hele muziekgeschiedenis op zijn instrument voorbij laat komen en moeiteloos stijlen als klassiek, romantiek, jazz en tango de revue laat passeren, U eigen composities laat horen en ook nog improviseert!

Gabriele Toia bespeelt de tafelpiano Mortimer & Andersson uit 1836;op het programma staan werken van G. B. Sammartini, Bix Beiderbecke, J. Haydn, F. Chopin en A. Piazzola, Duke Ellington.

Gabriele Toia – fortepiano, klavecimbel, clavichord & componist

Pianist Gabriele Toia is van Italiaanse afkomst. Hij studeerde af aan het G. Verdi Conservatorium in Milaan. Hij studeerde verder onder begeleiding van Alessandro Solbiati en Emilia Fadini, en bekwaamde zich in het bespelen van de harp en fortepiano. Vervolgens ook nog het klavichord met Bernard Brauchli en met Christopher Hogwood en het klavecimbel met Davitt Moroney.

Jazz:

Maar ook kreeg hij gaandeweg meer belangstelling voor de jazzmuziek. Hij gaf recitals op internationale muziekfestivals ; hij werkte samen met orkesten als Basel Simfonietta, het Ensemble van de Violas da Gamba, ‘Il Suonar parlante’, onder aanvoering van Vittorio Ghielmi, het orkest van Milaan: the Orchestra Sinfonica Giuseppe Verdi , met dirigenten Michael Schønwandt, Giorgio Magnanensi, Monica Buckland Hofstetter and Fortunat Frölich, en met pianist Michael Tsalka, die inmiddels een voor Sypesteyn vertrouwde musicus genoemd kan worden.

Film- & toneelmuziek:

Hij componeerde muziekstukken voor piano, koor en kamermuziek maar ook voor films, toneel of poëzie lezingen waarbij hij met dichters samenwerkt, met bijvoorbeeld de Italiaanse dichters Milo De Angelis, Vivian Lamarque and Franco Buffoni. Zijn muziek wordt ten gehore gebracht in Italië, Zwitserland, Griekenland, Nederland, U.S.A., Nieuw Zeeland, Australië, Hong Kong and China. Recent heeft hij prijzen gewonnen in internationale composities zoals de “Città di Albenga” in Italie ’ The Vox Novus’ in New York. Zijn composities worden gepubliceerd door Simon Verlag te Berlijn. In de wereld van het theater werkte hij samen met het Piccolo Teatro di Milano (Giorgio Strehler nd Oriella Dorella) and met acteur Franco Branciaroli. Eigentijdse en oude muziek van hem is opgenomen voor Ducale, MDS Records Zurich en in radio en tv opnames In Italië en Zwitserland te beluisteren.

N.B. zaterdag 22 oktober en zondag 30 oktober zijn de twee laatste concerten
uit dit seizoen! mis ze dus niet en reserveer tijdig, telefonisch of via de website www.sypesteyn.nl.
website http://www.geelvinck.nl/concerten/gabriele-toia-op-tafelpiano-sensibility-and-improvisation/

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief