WIJDEMEERSE WEBKRANT
RTi geeft WWK Uitbrander
Wijdemeren, di 15 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Afgelopen donderdag achtte de regisseur van het debat over de toekomst van Wijdemeren het nodig om onze fotograaf, Douwe van Essen, de mantel uit te vegen.

De man wilde Douwe op barse toon, hoorbaar voor de hele zaal, duidelijk maken dat hij niet voor de camera moest gaan staan. En dat terwijl Douwe daarover al afspraken had gemaakt met de cameralieden. Voor Rieks Karssemeijer was dat incident voldoende aanleiding om hieronder spontaan flink te reageren.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Een lans breken voor collega journalisten is voor mij geen usance, toch bij deze.

Dat voor de tv uitzending de regisseur met een opgewonden blik de Wijdemeerse Webkrant collega even voor het front van de zaal verzocht vooral niet voor de camera te gaan staan, kwam mij als zeer bijzonder vervelend over.
Wat een eikel!

Normaliter geef je zo'n korte tekst door via de headset aan de cameravrouw, die op haar beurt dit doorgeeft.

Nu kwam het als haantjesgedrag over en weinig professioneel, tekenend voor het gehele debat.

Rieks Karssemeijer
Lokale Partij

Naschrift Redactie WWK:

Van de presentator en programmaleider van GooiTV, Ruud Bochardt, begrepen wij dat ook hij nogal geschokt was door het optreden van de regisseur in kwestie, Jurriaan Frenkel Frank. Bochardt probeerde na het vervelende incident de stemming in de zaal zo snel mogelijk te herstellen en deelde onze mening dat dit niet door de beugel kon.

Overigens maakt die regisseur geen deel uit van GooiTV. De complete techniek, inclusief de regisseur, voor het debat van donderdag in de raadszaal was ingehuurd bij Rti, de Hilversumse lokale omroep.

Ik was zelf niet aanwezig bij dat debat. Ik hoorde zaterdag van het vervelende voorval. Na 22 jaar verslaggeving in de raadszalen van 's-Graveland, Loosdrecht, Nederhorst en Wijdemeren was dit de eerste keer dat de WWK zo'n onterechte uitbrander te verduren kreeg.
Nota bene uit Hilversum...

En hopelijk de laatste.

Rik Jungmann
Hoofdredacteur WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essn
auteur
ing. brief/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief