WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
PvdA over Vluchtelingen
Wijdemeren, di 22 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ram Lachman (PvdA Wijdemeren) zond onderstaand persbericht over vluchtelingen naar Herman Stuijver van het Weekblad Wijdemeren. Herman stuurde het door naar de WWK.

Tip voor de PvdA: webkrant@wijdemeren.com...

persbericht

PvdA wil meer hulp aan vluchtelingen in regio Gooi- en Vecht

De PvdA-fracties in de regio Gooi- en Vechtstreek plus Eemnes zijn bij elkaar gekomen om een gezamenlijk standpunt te bepalen. Zij worden elke dag in hun werk geconfronteerd met het vraagstuk van vluchtelingen, asielzoekers en statushouders en vinden dat de discussie niet steeds over aantallen moet gaan, maar dat de hulp aan mensen in nood voorop moet staan.

Hel op aarde

Het gaat om mensen die hun huis, stad en land zijn ontvlucht omdat het daar onleefbaar is geworden door oorlog. Verscheurd door geweld in een samenleving waar zij geen enkele zeggenschap over hebben. Het is volstrekt logisch dat zij op zoek gaan naar een plek waar het veilig is en waar hun kinderen veilig kunnen opgroeien, tijdelijk of permanent. Mensen die een hel op aarde ontvluchten.

Beschaafde samenleving

De raadsleden van de PvdA vinden het in deze tijden van groot menselijk leed noodzakelijk om de betrokkenheid te tonen die past bij een beschaafde samenleving. Het is een medemenselijke plicht waarbij ook de regio Gooi en Vechtstreek een significant aandeel moet leveren. Met dat gegeven van medemenselijkheid als uitgangspunt willen de PvdA raadsleden kijken naar wat wél mogelijk is om een bijdrage te leveren, in plaats van vast te blijven zitten in wat niet kan.

Angst

“De politieke wil in onze regio om te zoeken naar mogelijkheden en oplossingen laat zich sterk leiden door argumenten die voortkomen uit angst. Angst die vaak gebaseerd is op onbekendheid en onwetendheid. Daar willen wij niet in meegaan. Integendeel, wij willen een politiek leiderschap - ook in de regio – dat in discussie gaat met de burgers van de regio, dat actief zoekt naar mogelijkheden en oplossingen en dat onverzettelijk afrekent met verkeerde beeldvorming. Afweren en wegduwen is niet het antwoord”, aldus Lars Voskuil, namens de groep PvdA’ers. “Niet het getal moet naar onze mening leidend zijn, maar de kwaliteit van de eerste opvang en verdere instroom in de Nederlandse samenleving.”

Lokaal maatwerk

In de Gooi en Vechtstreek zijn met uitzondering van Crailo nog nauwelijks initiatieven voor opvang gerealiseerd. Ook de Gooi en Vechtstreek moet bereid zijn om zijn verantwoordelijkheid te nemen en een menswaardige, veilige plek bieden aan hen die van huis en haard verdreven zijn. Lokaal maatwerk moet daarbij het uitgangspunt zijn en is noodzakelijk.

De PvdA raadsleden roepen de lokale en regionale politici van alle in de Gooi en Vechtstreek actieve partijen op zich sterk te maken voor een intensivering van de bijdrage aan de opvang van vluchtelingen binnen onze regio. Daarbij kan gedacht worden aan: een actief doorlopend en open gesprek binnen de politiek en met de burgers van onze regio; per gemeente concreet aanwijzen en benutten van woon- en bouwmogelijkheden (al dan niet tijdelijk); gebruik maken van bestuurlijke mogelijkheden om ook op onorthodoxe wijze opvang en huisvesting mogelijk te maken.

De betrokken PvdA fracties zijn: Gooise Meren, Hilversum, Weesp, Wijdemeren, Huizen, Blaricum, Laren en Eemnes

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief