WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zemtsov Altvioolkwartet bij KadD
Kortenhoef, za 19 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op donderdag 31 maart 2016 verwelkomt Kunst aan de Dijk de altvioolfamilie Dana (dochter), Mikhail (vader), Julia (moeder), Alexander (oom) Zemtsov in Kortenhoef.

persbericht

Het Zemtsov Altvioolkwartet in het Oude Kerkje in Kortenhoef

Op donderdag 31 maart 2016 verwelkomt Kunst aan de Dijk een bijzondere altvioolfamilie in het Oude Kerkje in Kortenhoef: Dana (dochter), Mikhail (vader), Julia (moeder), Alexander (oom) Zemtsov.

Alle vier hebben zij bij dezelfde leraar gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht, bij de grote Russische altvioolvirtuoos Michael Kugel.Individueel hebben ze een grote professionele carrière. Ze presenteren een prachtig programma in het met echte kaarsen verlichte Oude Kerkje in Kortenhoef.

Mikhail Zemtsov werd in 1969 geboren in Rusland en ontving zijn eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd van zijn moeder. Nadat hij zijn studie cum laude afsloot, is hij sinds 2002 soloaltist bij het Residentie Orkest. Tevens is hij altviooldocent aan het Conservatorium in Utrecht en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2010 richtte hij het Zemtsov Altvioolkwartet op samen met zijn vrouw Julia Dinnerstein. Julia doceert aan de conservatoria van Arnhem en Maastricht. Mikhail’s broer, Alexander, is soloaltist bij het London Philharmonic Orchestra. Hij geeft hij les aan het Londense Guildhall School of Music en het Conservatorium van Wenen. De jongste van het kwartet, Dana Zemtsov (1992) kreeg net als haar vader op 5-jarige leeftijd haar eerste vioollessen. Dana wordt gezien als een van de meest veelbelovende internationale altviolisten van haar generatie. Dana neemt de luisteraar mee naar een wereld van warme, diepe en ontroerende klanken. Ze is winnares van een tiental concoursen en in 2010 won zij de “Avond van de Jonge Musicus” van de NPS.

Ondanks hun persoonlijke carrières is het spelen met zijn vieren altijd weer bijzonder: ‘Familie zijn en uit dezelfde school komen maakt voor ons het samen musiceren tot iets bijzonders, er ontstaat een unieke energie, een bepaalde “elektriciteit” die met niets anders vergelijkbaar is, samen worden we meer dan de som der delen!’ Het Zemtsov Altvioolkwartet heeft een spannend en veelzijdig programma op het oog.

Max von Weinzierl: Nocturne voor 4 altviolen op. 35
York Bowen: Fantasy Quartet op 41 voor 4
Arne Werkman: Suite voor 4 altviolen (geschreven voor het Zemtsov Altvioolkwartet)
Vanessa Lann:   "Zemtsov's Five"
Astor Piazzolla: Verano Porteno, Milonga del Angel, Muerte del Angel

Het concert vindt plaats op donderdag 31 maart 2016, aanvang 20:15 uur in het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk dijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef, Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum en de Openbare Bibliotheek in Loosdrecht. Entree € 21,- en voor donateurs van Kunst aan de Dijk en € 17,-. De kerk is ongeplaceerd en open om 19:30 uur. Een drankje is in de prijs inbegrepen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief