WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Noodlottig Gevolg Straatrace
Loosdrecht, za 19 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op de Nieuw Loosdrechtsedijk werd woensdag een ernstig ongeluk veroorzaakt door drank en roekeloosheid in combinatie met een straatrace met twee snelle auto's.

Een vrouw van negentien verliet de uitrit van Caravanpark De Wetering aan de Nieuw Loosdrechtsedijk, toen op haar kleine Toyota Aygo met hoge snelheid van opzij werd ingereden door een Porsche 911. De bestuurder daarvan deed een straatrace met zijn zoon die het met zijn snelle Mini tegen hem opnam. De 53-jarige chauffeur van de Porsche bleek bij zijn aanhouding bovendien ook nog eens twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. De politie nam zijn rijbewijs in en hield de veroorzaker van de aanrijding aan. Ook werden de twee auto's van de snelheidsduivels voor nader onderzoek in beslag genomen.

Volgens omwonenden werd de straatrace tussen beide mannen gehouden op een deel van de Nieuw Loosdrechtsedijk dat net tussen twee flitspalen in ligt. Ook wisten zij te melden dat ook de zoon gedronken zou hebben.

Het slachtoffer van de aanrijding werd met een traumahelikopter naar het UMC in Utrecht gebracht, nadat de brandweer haar uit het autowrak had los gemaakt. Haar hele linkerzijde is zwaar gewond. gescheurde schedel, gebroken kaak, gebroken linker been en linkerheup. Een gescheurde milt en nog enkele ernstige kwetsuren.

In de Gooi- en Eemlander van eergisteren staan foto's en een beschijving van het gebeurde. Vandaag staat er een artikel in waarin de moeder van Fleur verslag doet van het gebeurde en de zeer zorgelijke toestand van haar dochter.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief