WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA over Dode Eind-Wijde Blik
Kortenhoef, zo 13 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het CDA wil overleggen met belanghebbenden in de Oude School in Kortenhoef over het bestemmingsplan Wijde Blik en Dode Eind waarover donderdag gesproken is.

ingezonden bericht

CDA over bestemmingsplan Wijde Blik en Dode Eind

In de vergadering van de raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Economie van 10 februari jl. is gesproken over het vrijgeven voor inspraak en overleg van het voorontwerpbestemmingsplan Het Wijde Blik en Dode Eind. Het ging voornamelijk om een technische omzetting van analoog naar digitaal, waarbij gelijktijdig enige al bekende ontwikkelingen zijn meegenomen.

Kansen voor wonen, natuur en recreatie in beeld brengen

Het opstellen/wijzigen van bestemmingsplannen zijn over het algemeen kostbare en langdurige processen. De CDA-fractie vindt – en met ons ook andere fracties – het daarom een gemiste kans als nu in het nieuw te maken bestemmingsplan niet gelijktijdig ruimte wordt geboden aan toekomstige ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, natuur en recreatie & toerisme. Het college heeft besloten het voorstel aan te passen en op een later moment opnieuw te agenderen voor bespreking in de commissie.

Om ons als fractie voor te bereiden op een nieuwe bespreking, willen wij graag met omwonenden en belanghebbenden kijken welke nieuwe ontwikkelingen er te verwachten zijn en welke mogelijkheden er zijn om deze al dan niet op te nemen in een nieuw bestemmingsplan.

Openbare bespreking

Daarom nodigt de CDA-fractie omwonenden en belanghebbenden uit voor een openbare bespreking op maandag 21 maart a.s., vanaf 20:00 uur (inloop 19:30 uur), in De Oude School, Kortenhoefsedijk 145, 1241 LX Kortenhoef

Naast leden van de CDA-fractie is advocaat mr. Bram Cornelissen van Den Hollander Advocaten aanwezig. Zijn specialisaties zijn bestuursrecht, milieurecht, ruimtelijke ordening en vastgoed. Hij is bereid op basis van de huidige wet- en regelgeving een eerste reactie te geven op mogelijke toekomstige plannen en wensen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief