WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Halve Finalisten in Ankeveen
Ankeveen, do 3 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 12 maart aanstaande zullen Stefano Keizers , Anke en Hanne, alsmede Anke Kuypers in Theater De Dillewijn in Ankeveen spelen.

persbericht

De Halve Finalisten op tournee!

Op zaterdag 12 maart aanstaande zullen Stefano Keizers , Anke & Hanne en Anke Kuypers in Theater De Dillewijn in Ankeveen spelen. De avond start om 20:15 uur en er zijn nog kaartjes verkrijgbaar via de website.

Amsterdams Kleinkunst Festival

Ook dit jaar gaat het Amsterdams Kleinkunst Festival op zoek naar nieuw kleinkunst-talent. Tijdens het Concours om de Sonneveldprijs krijgen jonge theatermakers de kans een definitieve plek in het theater te veroveren. Middels coaching en try-out tournees worden de kandidaten optimaal klaargestoomd voor het vak. Na drie selectierondes kondigt het festival de zes Halve Finalisten van dit jaar aan: Anke&Hanne, Merel Baldé, De Fransse Eijkel, Stefano Keizers, Merijn Krol en Anke Kuypers. Van 3 februari t/m 9 april 2016 toeren zij met hun zelfgeschreven programma’s langs de kleine theaters in Nederland. Iedere avond spelen er drie Halve Finalisten. Dat deze formule succesvol kan zijn, is inmiddels wel bewezen. Onder andere Claudia de Breij, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Louise Korthals en Yentl en DeBoer deden mee aan eerdere edities van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Stefano Keizers

Na jarenlang als zangcoach te hebben gewerkt voor grote Nederlandse artiesten zoals Edsilia Rombley, Pia Douwes en Maaike Widdershoven, besloot Stefano Keizers (Yaoundé, Kameroen, 1984) twee zomers geleden om voor zichzelf te beginnen en zijn eigen, kleine, ingetogen liedjes ten gehore te brengen. Dit beviel hem zo goed dat hij op aandringen van een aantal van zijn beste vrienden heeft besloten dit jaar deel te nemen aan het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daar zal hij, naast zijn gevoelige, voor het eerst ook zijn tekstuele kant aan de mensheid openbaren.

Anke & Hanne

Wij lijken heel erg op elkaar. Dat is altijd al zo geweest. Wij willen altijd hetzelfde.
‘Ik wil precies wat zij wil.’
‘En ik wil precies wat zij wil.’
Omdat wij heel veel weten over willen en omdat wij heel veel weten over niet willen, spelen wij nu twee vrouwen die een korte cursus willen geven.

Anke Kuypers

Anke schrijft al bijna twee jaar elke dag een gedicht. Ze noemt ze Ankertjes.
In haar theaterprogramma draagt ze gedichten voor op een bedje van muziek, vertelt ze smeuïge ankedotes en zingt ze bijzonder gevarieerde liedjes.

Tijdens de Halve Finales op donderdag 14 en vrijdag 15 april strijden de zes Halve Finalisten in Theater Bellevue om een plekje in de Grote Finale van maandag 18 april in het DeLaMar Theater. Wie van hen wint uiteindelijk de Sonneveldprijs 2016?

Kijk voor meer informatie op www.amsterdamskleinkunstfestival.nl en volg ons via Facebook/Twitter/Instagram.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Sanne Rosbag
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief