WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Film Noir Foto-expositie
Nederhorst den Berg, vr 13 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tom Baetsen van XLiX fotografie uit Nederhorst den Berg exposeert komend Pinksterweekend een selectie uit zijn "Film Noir" project.

persbericht

Buitenexpositie XLiX Fotografie in beeldentuin de Zanderij Hilversum

Na de eerdere projecten "Verholen verhalen" en "Zwanenmeer" exposeert XLiX Fotografie (Tom Baetsen) deze zomer een selectie uit zijn "Film Noir" project. Op grote panelen doemen dramatische en verhalende beelden op tussen het groen van de beeldentuin.

De expositie en de beeldentuin zijn te bezichtigen tijdens de Kunstroute in het Pinksterweekend en daarna gedurende het zomerseizoen tijdens de openingstijden van de beeldentuin. Beeldentuin de Zanderij is gelegen op de grens van Hilversum en 's-Graveland, grenzend aan de prachtige buitenplaatsen, het Spanderswoud en het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

"Film Noir" staat voor de stijl van de naoorlogse film en wordt gekenmerkt door een mengeling van romantiek en misdaad. Het achterliggende verhaal is vaak somber, cynisch en uitzichtloos, hetgeen gereflecteerd wordt in een duistere & dreigende beeldstijl met hard licht en grote contrasten. De foto's vormen een ode aan het werk van regisseurs als Alfred Hitchcock en Orson Welles en beroemde acteurs als Humphrey Bogart, Ingrid Bergman & Grace kelly

De foto's verbeelden cruciale wendingen in de film en de mysterieuze, suggestieve en symbolische beelden prikkelen de fantasie van de toeschouwer over wat er komen gaat.
Zelfbewuste mannen bestrijden de misdaad, gestoken in driedelig pak, trenchcoat en gleufhoed met vrijwel altijd een sigaret of een glas whiskey in de hand. Zelfstandige en ondernemende vrouwen vervullen stijlvol hun rol als femme fatale met kunstige kapsels, parelkettingen, elegante jurken en zwierige hoeden.

In de beeldentuin gaan natuur en kunst hand in hand: behalve door het werk van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars is het park ook een lust voor het oog vanwege de fraaie waterpartij omgeven door majestueuze bomen, de paddenpoel, bijenschans, insectenhotel & vleermuiskelder. Op zaterdag en zondag wordt er koffie geschonken met zelfgemaakte taart. Een bezoek aan de beeldentuin laat zich bovendien prima combineren met één van de wandel- & fietsroutes in de omgeving of een bezoekje aan het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Adres: Beeldentuin de Zanderij, Oude Meentweg 2, 1243 JD 's-Graveland. Geopend op vrijdag t/m zondag van 10:00 - 18:00u en op afspraak. Toegang en parkeren gratis.

xlix.nl facebook.com/foto.xlix beeldentuin-dezanderij.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief