WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Loosdrecht Jazzfestival
Loosdrecht, do 14 juli 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dit jaar vindt op 17 september een nieuwe editie van het Loosdrecht Jazzfestival plaats met een geweldig gevarieerd programma.

persbericht

LOOSDRECHT JAZZFESTIVAL 17 sept
MET Fantastische line-up 2016


Dit jaar vindt op 17 september een nieuwe editie van het Loosdrecht Jazzfestival plaats met een geweldig gevarieerd programma. De rijke jazz-geschiedenis van Loosdrecht wordt sinds een paar jaar weer voortgezet met als resultaat dat het festival weer voor de derde keer georganiseerd wordt na 2 eerdere succesvolle edities.

De botenloodsen van Jachthaven Het Anker aan de Oud-Loosdrechtsedijk 117 fungeren dan weer opnieuw als decor voor dit festival. Het unieke van het Loosdrecht Jazz Festival is dat elk jaar een brug geslagen wordt tussen het verleden en het heden op het gebied van de jazz. Dit jaar wordt dit op een mooie wijze vormgegeven door een zeer gevarieerde programmering.

Geheel in de stijl van het festival zal Peter Beets, een van de beste Nederlandse jazz pianisten, de rol van wijlen Pim Jacobs op zich nemen als muzikaal ambassadeur van het festival. Peter zal dit jaar optreden met onder andere Ruud Jacob en het Jazz Orchestra van het Concertgebouw met als gasten Mathilde Santing en Humphrey Campbell.

De avond wordt geopend door het beroemde Dutch Swing College Band die in het verleden ook meermalen in Loosdrecht heeft opgetreden en zal afgesloten worden door een spetterend optreden van de Nu-Jazz formatie Gare du Nord, een zeer geziene act op pop/ jazz festivals. Naast deze acts treedt ook de Zoot Vintage Band en het Hammond Trio van Rob Mostert op met The Preacher Man, tevens wordt er een aparte New York Jazz Lounge ingericht waar een DJ voor de muziek zal zorgen.

Naast het avondprogramma vindt er een bruisend middagprogramma plaats dat gratis toegankelijk is en waar tal van activiteiten zullen plaatsvinden. Zo zullen lokale horeca en bedrijven zich presenteren, is er gelegenheid om met een boot een toch te maken met muziek aan boord. Maar wellicht het leukste is te vermelden dat het middagprogramma in het teken staat van Jazz voor Kinderen. Zo zijn er diverse activiteiten rondom het thema “muziek (jazz) en kinderen” waar ook optredens  zijn van diverse jazz-bandjes.

Kortom, het belooft weer een fantastisch festival te worden. Kaarten zijn te koop via de website www.loosdrechtjazzfestival.nl waar ook nog additionele informatie te vinden is.

Het Loosdrecht Jazz Festival is ook zeer verheugd dat een groot aantal commerciële partijen het festival voor de komende jaren steunen waaronder de Rabobank, Heijmans (Porseleinhaven Oud-Loosdrecht) , Princess Hotel Loosdrecht-Amsterdam, Jachthaven het Anker en Volvo Buitenweg.

Het Loosdrecht JazzFestival is een initiatief van Het Platform Recreatie en Toerisme Wijdemeren. Het wordt vorm gegeven door de Stichting Loosdrecht JazzFestival en de stichting SLOEP.  Het Festival wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de Rabobank, Volvo Buitenweg, Heijmans, Princess Hotel, Jachthaven het Anker en de Gemeente Wijdemeren.

Info: www.loosdrechtjazzfestival.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief