WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schaaknieuws
Wijdemeren, di 5 juli 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Schoolschaak Wijdemeren is opgegaan in het uitgebreidere concept: Schaakschool ’t Slimme Pionneke.

ingezonden bericht

Schaaknieuws

Schoolschaak Wijdemeren is opgegaan in het uitgebreidere concept: Schaakschool ’t Slimme Pionneke. Daar zijn diverse redenen voor, de belangrijkste was dat de naam de lading niet dekte. Ook is er hard gewerkt aan een nieuwe website.

De oude website was ingewikkeld qua bewerken, en de vroegere webmaster vroeg te veel geld. Deze site kan ik grotendeels zelf beheren.
Aan de pagina zit tevens een facebook-pagina gekoppeld zodat kinderen, ouders en scholen mij makkelijk kunnen bereiken voor vragen en opmerkingen.
Het afgelopen jaar hadden weer de nodige kinderen les van mij en vandaag feliciteert Schaakschool ‘t Slimme Pionneke de volgende kinderen met hun eerste of tweede schaakdiploma van de KNSB.

Opstapje 1: Dean Schouten.

Stap 1: Gijs Pottjegort, Tim Walrave, Fabiënne Schouten, Luuk Hagoort, Jord Kooijman, Felicia van Houten, Bart de Wilde, Lars Gouwswaard, Casper Denkers en Ignas Gudinovic.

Stap 2: Noah Herijgers.

Helaas zijn er ook een aantal mensen gezakt, dat kwam onder andere door toch niet naar het bolletje kijken, wat betekent dat zwart aan de beurt is, de vraag niet goed lezen, een pion achteruit laten slaan of een koning tegen een andere koning aanzetten (wat allebei verboden is), kortom, met net iets beter kijken, wat langer nadenken en alle vragen nog een tweede keer doorlopen was het resultaat ongetwijfeld beter geweest. Sommige kinderen waren al na 10 minuten klaar, waar ze een uur kregen.
De allerjongsten hadden nog wat moeite met opstapje 1, van de zomer maar veel schaken, bijvoorbeeld wanneer je met slecht weer in de tent zit, en dan komt dat vast snel in orde. Want schaken is vooral oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Hoe meer je speelt, des te sneller leer je het, en leer je bepaalde fouten af.

De competitie van de Joseph Lokin school is gewonnen door Fabiënne Schouten, gevolgd door Casper Denkers en na een barrage op de derde plaats Bart de Wilde. Dominique Schouten kreeg de aanmoedigingsprijs, elke week verliest ze, ze heeft nog veel moeite met het boek, maar ze blijft het proberen, nog een jaartje zo doorgaan en dan gaat het plots wel lukken.

Op de St. Antonius school waren de kinderen die al in stap 2 bezig waren duidelijk de sterkste, Noah Herijgers won, gevolgd door Rogier Post en Rinse Windsma werd derde. Roos Kooijman kreeg de aanmoedigingsprijs, vooral omdat ze als enige meisje tussen al die stoere mannen toch haar best bleef doen en vol bleef houden tot het eind.

We wensen u een mooie zomer en tot in het nieuwe schooljaar.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief