WIJDEMEERSE WEBKRANT
Protest tegen Bouwplan
Nederhorst den Berg, di 5 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In Nederhorst den Berg zijn handtekeningen verzameld tegen de bouw van 22 woningen langs het Ankeveensepad. Morgenavond spreekt de commissie R en O over het bouwplan.

ingezonden brief

Donderdag 31 December en zaterdag 2 januari is er een handtekeningenactie op het dorpsplein in Nederhorst den Berg gehouden tegen de bouwplannen van woningen langs het Ankeveensepad.  Ook zijn er 2 spandoeken geplaatst langs het Ankeveensepad.

Deze acties zijn georganiseerd door een groep bezorgde en betrokken Bergers, natuurliefhebbers en wandelaars. Als men van de plannen hoort, reageert bijna iedereen heel verbaasd en verbolgen. En zeker niet alleen mensen uit Nederhorst: veel bezoekers van het Ankeveensepad komen speciaal naar het dorp om van deze unieke plek en de Bommelsteinwandelroute te genieten. Het is dus ook een belangrijke toeristentrekpleister dankzij zijn unieke karakter met de natuur zo dicht bij de dorpskern.
 
Vlak voor de kerstvakantie werd het bekend, voor slechts een kleine groep burgers, dat er onder de radar plannen waren ontwikkeld voor de bouw van 22 woningen aan het Ankeveensepad en de Dammerweg. In het zicht van de kerk aan de Dammerweg zijn twee woningen gepland, de overige links en rechts van het Ankeveensepad.

Deze plannen zijn in een vergevorderd stadium. Sociale woningbouw is natuurlijk belangrijk maar voor dit beperkte aantal woningen zijn elders binnen de bestaande bebouwing in het dorp alternatieven. Het kan niet zo zijn dat de bouw van met name 12 woningen op het stukje natuurgrond langs het Ankeveensepad, deze historische en unieke plek voor eeuwig zal veranderen.

Deze plek vormt een bufferzone tussen de natuur en de bebouwing. Het weiland geeft ruimte en rust aan vele vogels en vleermuizen. In het aangrenzende bos leven uilen, buizerds en spechten. In de sloot aan het pad leven ijsvogels. Wanneer aan het pad wordt gebouwd, is er grote kans dat die verdwijnen.

Zoals eerder genoemd, is de natuur al direct aan het begin van het pad toegankelijk voor iedereen, ook voor onze ouderen die soms nauwelijks verder komen dan de bunker. En wat te denken van de toenemende verkeersdrukte - door de in totaal 22 geplande woningen - op een officiële wandelroute!
 
Al voor de derde keer probeert de gemeente de plannen door te zetten, terwijl de burgers tegen zijn. Eerder sprak de Raad van State zich al uit tegen de bouw aan het Ankeveensepad. Telkens weer moeten bewoners, natuurliefhebbers en wandelaars er voor vechten om ervoor te zorgen dat onze natuur ook natuur blijft.

Recreatie staat hoog op de politieke agenda, maar de aantrekkelijkheid van ons dorp wordt hierdoor aangetast. We moeten nu de politiek laten zien dat niemand dit wenst.
 
Zoals uw krant berichtte, zal het onderwerp worden besproken tijdens de Vergadering Commissie Ruimte en Economie op 6 januari 2016. Onze actie is erop gericht om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk burgers op de hoogte zijn van de plannen en hun stem laten horen. Wij hopen dat de raadsleden hun verstand gebruiken en de bouw op natuurgrond voorkomen.

Sorrel Hidding
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ingezonden brief
foto
---
auteur
ingezonden brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief