WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schapenweitje en de VVD
Nederhorst den Berg, za 27 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 18 februari wilde de VVD vragen beantwoord krijgen door wethouder Betske van Henten over de sonderingen op het Schapenweitje in Nederhorst den Berg.

Omdat de VVD gevraagd had om een spoedige beantwoording zond de wethouder haar antwoorden vast per brief naar de raad in afwachting van de behandeling daarvan in de commissievergadering van woensdag 9 maart.

De vragen en de verkorte antwoorden in rood 1):

  1. Was de wethouder vooraf op de hoogte van het geologisch sonderingsonderzoek wat recent heeft plaatsgevonden op het Schapenweitje te Nederhorst den Berg ?
    Nee
  2. Is voor een dergelijk onderzoek vooraf toestemming nodig van de gemeente (het is immers natuurgebied) en zo ja, is dit aangevraagd en gegeven ?
    Nee, bovendien is er niet geboord
  3. Normaliter geschiedt een dergelijk onderzoek veel later in het traject. Het vergunningsproces in dezen is nog niet eens gestart. Is het traject wellicht al veel verder dan u ons heeft laten weten op 6 januari ?
    De initiatiefnemer bepaalt het tijdstip welk onderzoek wordt uitgevoerd. Nee,oOp 6 januari heb ik u geinformeerd over de stand van zaken.
  4. In de meetwagen lag een bouwplan met exacte afmetingen en locaties van heipalen. Is dit hetzelfde als wat de wethouder recent “niet meer dan een schets” noemde ?
    Nee, in de meetwagen lag een andere schets dan die in het Spieghelhuys werd getoond. De schets in de meetwagen werd gemaakt door het architectenbureau in opdracht van de woningbouwcorporatie. De schets in de meetwagen is als bijlage bij de brief bijgevoegd.
  5. Uit de opgevraagde documentatie (WOB-verzoek) blijkt dat er over het gehele jaar 2015 reeds zo’n 200 e-mails zijn uitgewisseld tussen de gemeente en de Provincie over de mogelijke bouw van woningen aan het Ankeveensepad.
    Vindt de wethouder dat dit strookt met de afspraak om de raad “in een zo vroeg mogelijk stadium in te lichten en mee te nemen in het proces ?”
    Ja, de raad kreeg op 24 november een brief met de hele voorgeschiedenis. Wij hebben de provincie gevraagd of men medewerking zou willen verlenen aan dit bouwplan. Het antwoord daarop was positief met enige voorbehouden, waarna de initiatiefnemers de informatie-avond op 15 december organiseerden.
  6. Het Schapenweitje is zeer recent verkocht met ontbindende voorwaarden, welke zijn deze en tot wanneer zijn deze van kracht ?
    De partijen onderhandelen, maar er is voorzover wij weten, geen koopovereenkomst gesloten. Voor de gemeente is van belang dat er een voorlopige koopovereenkomst is gesloten om de planologische procedure te kunnen starten.
  7. Is het de gemeente bekend dat de kazemat (sectie B nummer 1244) een onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tussen Fort Kijk Uit en Fort Hinderdam en een Rijksmonument is ingevolge artikel 6 van de Monumentenweg 1988. 
    (Dit object is derhalve niet alleen cultuur-historisch maar ook architectuur-historisch en krijgshistorisch van belang)
    .
    Ja. De initiatiefnemer laat de kazemat buiten zijn plangebied.

De complete brief van de wethouder met de bijlagen is als PDF hier te downloaden.

Dossier Ankeveensepad

1) Op het gevaar af dat Cor Koster uit Nederhorst den Berg (en voorstander van de bouw op het Schapenweitje tijdens de inspraak) de WWK verwijt een te suggestieve kleur voor citaten te gebruiken. Hij heeft blijk gegeven van zeer heftige allergische reacties voor die kleur bij het weergeven van citaten.

Red. WWK

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief