WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Asbest Oppad Gevonden
Oud Loosdrecht, vr 26 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Bij de sloopwerkzaamheden van gebouw het Trefpunt aan het Oppad in Loosdrecht zijn autobanden, puin en asbestverdacht materiaal gevonden in de bodem.

persbericht

Verontreinigingen aangetroffen bij werkzaamheden Oppad

Bij de sloopwerkzaamheden van gebouw het Trefpunt aan het Oppad in Loosdrecht zijn autobanden, puin en asbestverdacht materiaal gevonden in de bodem. Er zijn inmiddels monsters genomen van de verontreiniging en het onderzoek hiernaar start in de eerste week van maart. Ook wordt onderzocht of het grondwater verontreinigd is. Doordat de verontreiniging in de bodem zit, vormt het geen gevaar voor de omgeving. Daarom gaan de sloopwerkzaamheden door. Deze werkzaamheden duren nog tot en met 4 maart.

De sloop van het Trefpunt is maandag 22 februari gestart. De werkzaamheden zijn onderdeel van het bouwrijp maken van het terrein. Aan het Oppad komen negen rijwoningen en een vrijstaande woning. Voor aanvang van de sloop is onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van verontreiniging in de bodem. Hieruit bleek dat alleen onder een gedeelte van het parkeerterrein en de rijweg van het Oppad een verontreiniging aanwezig was, die gesaneerd moet worden. Onder het gebouw kon vooraf geen onderzoek in de bodem worden gedaan. In het overige gedeelte van het terrein is wel bijmenging van puin in de bodem aangetroffen. Daarom is in de geplande werkzaamheden al rekening gehouden met een afgraving van het gehele terrein tot een meter diep. Het terrein wordt daarna weer aangevuld met schone grond.

Plan van aanpak

Nadat het onderzoek is afgerond en de omvang van de verontreiniging is vastgesteld, wordt een plan van aanpak opgesteld voor de sanering. De gemeente laat de verontreiniging vervolgens zorgvuldig verwijderen door de aannemer. Na de sanering van de bodem wordt het terrein verder geschikt gemaakt voor woningbouw.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief