WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fusie Basisscholen Nw. Ldr.
Nieuw Loosdrecht, do 25 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Adviesbureau PentaRho onderzoekt de haalbaarheid van het ontwikkelen van een brede school en de mogelijkheden voor het samengaan van basisscholen in Nieuw Loosdrecht.

persbericht

Onderzoek naar basisonderwijs in Nieuw-Loosdrecht

Binnenkort start een onderzoek naar het basisonderwijs in Nieuw-Loosdrecht. Adviesbureau PentaRho onderzoekt, in opdracht van de gemeente, de haalbaarheid van het ontwikkelen van een brede school en de mogelijkheden voor het samengaan van basisscholen.

De gemeente heeft het onderzoek in nauwe samenwerking met de schoolbesturen Proceon en Talent Primair voorbereid. Alle partijen zien het als een kans om het basisonderwijs in Nieuw-Loosdrecht een impuls te geven.

Brede school

In Nieuw-Loosdrecht zijn vier basisscholen: De Linde, de Sterrenwachter, de Rehobothschool en de Terpstraschool. Zij hebben te maken met leerlingenkrimp. Hierdoor staan steeds meer lokalen leeg. Onderzocht wordt of de Sterrenwachter en De Linde kunnen samengaan. Mogelijk in combinatie met kinderopvangorganisatie Eigenwijzer waardoor er een zogenoemde ‘brede school’ ontstaat. Daarnaast wordt een mogelijke samenvoeging van de Terpstraschool en de Rehobothschool bezien. In het onderzoek wordt ook gekeken of de bestaande schoolgebouwen voldoende ruimte bieden of dat er nieuwbouw/uitbreiding moet komen.

Besluitvorming

Eind februari start het adviesbureau met het onderzoek. Naar verwachting is het onderzoek in mei afgerond. De gemeenteraad neemt de uitkomsten van het onderzoek mee bij het nemen van een besluit.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief