WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwbouw Voorstraat
Nederhorst den Berg, do 22 december 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wijdemeren en Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken hebben een overeenkomst bereikt over de verkoop van het voormalig gemeentehuis in Nederhorst den Berg.

Aan het gebed zonder eind dat gemeentehuis aan de Voorstraat heet en dat al ruim twaalf jaar duurt, lijkt nu een eind te komen. Er zullen vier eengezinswoningen en twaalf appartementen gebouwd worden door Gooi en Omstreken.

Dossier Voorstraat Nederhorst

persbericht

Betaalbare woningen op plek voormalig gemeentehuis

Gemeente Wijdemeren en Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken hebben een overeenkomst bereikt over de verkoop van het voormalig gemeentehuis aan de Voorstraat 35 in Nederhorst den Berg.


Links de heer M. van Gessel, directeur-bestuurder  van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en rechts mevrouw B. van Henten-Meijer, wethouder gemeente Wijdemeren.

Op de plek van het gemeentehuis, dat al lange tijd leeg staat, komen vier eengezinswoningen en twaalf twee- en driekamerappartementen in de sociale huursector. In de plannen is rekening gehouden met eerdere zorgen van omwonenden over de omvang van een eventueel appartementengebouw. De nieuwe opzet past goed binnen het aanzicht van het centrum van Nederhorst den Berg.

Met de bouw van de appartementen en woningen worden er voor het eerst sinds lange tijd weer betaalbare huurwoningen in de dorpskern gebouwd. Wethouder Betske van Henten: “Ik ben blij dat er na lange tijd een goede invulling is gevonden voor deze plek. De appartementen en woningen die nu gebouwd gaan worden, zijn niet alleen betaalbaar, ze liggen ook centraal in het dorp dicht bij de winkels en voorzieningen. We weten dat daar veel behoefte aan is.”

De bouw van de nieuwe woningen start naar verwachting in het voorjaar van 2017.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief