WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Aanbesteding Ambulance 2020
Regio G&V, do 8 december 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De ambulancediensten van de regio G&V en van Flevoland gaan nauwer samenwerken. De samenwerking moet beide diensten de mogelijkheid bieden om Europees aan te besteden.

persbericht

RAV Gooi en Vechtstreek en RAV Flevoland ondertekenen intentieverklaring voor samenwerking

De Regionale Ambulancevoorziening (RAV) van de Gooi en Vechtstreek (G&V) en de Regionale Ambulancevoorziening GGD Flevoland gaan nauwer samenwerken. Met het ondertekenen van een intentieverklaring tussen beide partijen wordt blijk gegeven van vertrouwen in een gezamenlijke toekomst.

Extern onderzoek heeft uitgewezen dat de RAV als onderdeel van de regionale organisatie op termijn te kwetsbaar is. Dat komt omdat verwachte nieuwe wetgeving uit zal gaan van Europese aanbesteding van concessies voor ambulancezorg. De RAV Gooi en Vechtstreek behoort tot de beste van het land maar is te kleinschalig voor de te verwachten aanbestedingssituatie.

De regio vindt ook dat de ambulancedienst, die vrijwel geheel uit private middelen (via zorgverzekeraars) wordt gefinancierd, beter tot zijn recht komt buiten een overheidsverband. Bij de RAV Gooi en Vechtstreek geldt al een ander loonhuis en de RAV valt onder andere wet- en regelgeving dan voor andere onderdelen van de regio, zoals de GAD en de GGD.
Mevrouw Joan de Zwart-Bloch, burgemeester Blaricum, die in de regio bestuurlijk verantwoordelijk is voor de RAV: “De kwaliteit van de ambulancevoorziening is in onze regio heel hoog, we scoren wat betreft aanrijdtijden in de landelijke top drie. Dat blijft zo: het servicegehalte staat los van de organisatievorm en blijft onverminderd hoog.”
Een van de door de onderzoekers voorgelegde opties is samenwerking met ambulancedienst Flevoland. Het Algemeen Bestuur heeft op 7 december besloten dat dit scenario de meeste slagingskans biedt voor een goede voortzetting van de organisatie. Door de krachten te bundelen is de nieuwe organisatie goed voorbereid op de komende Europese aanbesteding van ambulancezorg in 2020.
Om verdere stappen mogelijk te maken, wordt RAV Gooi en Vechtstreek ondergebracht in een non-profit stichting.

Feiten & Cijfers:

RAV G&V (onderdeel van Regio Gooi en Vechtstreek)

10 ambulances
90 medewerkers
Standplaatsen in Hilversum, Blaricum en Weesp
Grootte verzorgingsgebied Gooi en Vechtstreek 176 km2
www.ravgooi.nl

RAV Flevoland (onderdeel van GGD Flevoland)

16   ambulances
136 medewerkers
Standplaatsen in Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Emmeloord en Urk
Grootte verzorgingsgebied Flevoland: 1.417 km2
www.ggdflevoland.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief