WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
B.J.A. van den Broek
Wijdemeren, di 26 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De heer B.J.A. van den Broek uit Kortenhoef (80):
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van den Broek is al sinds de oprichting in 1997 als vrijwilliger actief bij de Stichting Inloophuis Wording. Hij is elk weekend in het opvangcentrum voor dak- en thuislozen te vinden. Hij opent en sluit het inloophuis, ontvangt en verzorgt dakloze- en veelal alcohol- of drugsverslaafde medeburgers en maakt een praatje met hen. Zij krijgen te eten en soms is het mogelijk ze de weg te wijzen naar professionele hulpverlening.

Daarnaast haalt de heer Van den Broek sinds 2010 levensmiddelen op bij Albert Heijn Landwaart in Kortenhoef. Deze producten zijn van prima kwaliteit om te consumeren, maar mogen volgens de protocollen niet meer verkocht worden. De heer Van den Broek brengt deze, ondanks zijn leeftijd, vaak op de fiets rond ter ondersteuning van gezinnen die het moeilijk hebben in Kortenhoef en ’s-Graveland.

Ook is de heer Van den Broek sinds 2012 vrijwilliger bij het ouderenwooncomplex Veenstaete in Kortenhoef. Daar bemant hij iedere dinsdagochtend een winkeltje waar bewoners hun dagelijkse boodschappen halen of bestellen. De heer Van den Broek staat bekend als een hardwerkende, aardige en sociaal betrokken man.

Terug naar het nieuws

foto
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
volgende
vorige
Terug > nieuws