WIJDEMEERSE WEBKRANT
Boertien wint KadD Prijs
Kortenhoef, vr 8 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op donderdag 21 april ontvangt de jonge pianist Daan Boertien (1991) de Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent 2016.

persbericht

Pianist Daan Boertien wint de Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent 2016

Op donderdag 21 april ontvangt de jonge pianist Daan Boertien (1991) de Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent 2016. Daan Boertien wil het bedrag van € 5.000,- dat verbonden is aan de prijs, besteden aan zijn verdere studie in liedbegeleiding bij gerenommeerde docenten in Frankrijk en Engeland. Tijdens het concert op 21 april in het Oude kerkje in Kortenhoef begeleidt hij de sopraan Jeannette van Schaik.

Daan Boertien begon op 7 jarige leeftijd met zijn eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar oude was, begon hij zijn studie aan de Young Musicians Academy van het Fontys Conservatorium bij Jelena Bazova. Daarna volgde hij de vakopleiding. In 2007 behaalde Daan Boertien een finaleplaats op het internationale pianoconcours Les Rencontres des Jeunes Pianistes in het Belgische Namen en in 2008 maakte hij zijn orkestdebuut met het 15e pianoconcert van Mozart. In 2010 won hij de 2e prijs op het Prinses Christina concours en in 2011 ontving hij tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen een Honorary Award for Outstanding Musicianship. Vorig jaar behaalde Daan zijn Master aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken. Hij volgde masterclasses bij o.a. Leslie Howard, Rian de Waal, Michael Lewin en Igor Roma.

Inmiddels heeft de jonge pianist opgetreden in gerenommeerde zalen, zoals het Muziekgebouw aan het IJ en het Concertgebouw in Amsterdam. Ook werd hij uitgenodigd om te soleren met verschillende orkesten. Hij speelde Rhapsody in Blue met de Koninklijke Harmonie Cecilia en het 3e pianoconcert van Beethoven met het Philips Symfonieorkest. Vorig jaar was hij te horen op het hoofdpodium van de Uitmarkt in Amsterdam. Ook op het Grachtenfestival konden de bezoekers van zijn spel genieten evenals de luisteraars van EarBites van Radio 4.

Deze prachtige lijst wordt nu verrijkt met de Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent. Deze prijs is in het leven geroepen om jonge talenten een steuntje in de rug te geven op hun weg van verdere studie naar de top. Tevens biedt Kunst aan de Dijk aan de jonge musicus het podium van het sfeervolle Oude Kerkje met de mooie akoestiek. Daan zal op 21 april de sopraan Jeannette van Schaik begeleiden met liederen van o.a.. Henri Duparc en Franz Liszt.

Jeannette van Schaik (1988) zong als sopraansoliste o.a. in Mozarts Kronungsmesse, Serenade to Music van Vaughan Williams en het Gloria van Vivaldi. Ter gelegenheid van de Internationale Gaudeamusweek, zong zij met het Holland Symfonia Orkest o.l.v. Henrik Schaefer in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Ook vertolkte zij de solo in Tryptich van Tarik O’Regan tijdens de première in de Philharmonie Haarlem i.s.m. Haarlem Voices en het Wings Ensemble. In haar stad Haarlem gaf zij een solo-concert met Geistliche Arien van Georg Böhm in de Grote St. Bavo kerk te Haarlem.

Het concert vindt plaats op donderdag 21 april 2016, aanvang 20:15 uur in het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk dijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef, Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum en de Openbare Bibliotheek in Loosdrecht. Entree € 21,- en voor donateurs van Kunst aan de Dijk en € 17,-. De kerk is ongeplaceerd en open om 19:30 uur. Een drankje is in de prijs inbegrepen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief