WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
AGV in Hoger Beroep
Horstermeer, di 5 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het waterschap AGV gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank dat het peil in de Horstermeer 3,45 beneden NAP moet zijn in de hele polder.

Flexibel peil

De 30-jarige strijd van de bewoners van de Horstermeerpolder met de gezamenlijke inspanningen van waterschap, de provincie Noord-Holland en Natuurmonumenten krijgt weer een verlenging, want het waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek (AGV) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van half maart, waarin het z.g. flexibel peil, dat AGV wenst, werd verboden.

Gerard Korrel, bestuurder van het waterschap verklaarde dat AGV wil dat een andere rechter nog eens naar de uitspraak van de rechtbank kijkt. Zijn organisatie zal dan ook nog deze maand in hoger beroep gaan. Het was voor het eerst in de eeuwenlange werkzaamheid van waterschappen in Nederland dat de rechter een streep haalde door een peilbesluit. Korrel verwacht dan ook dat AGV uiteindelijk in het gelijk gesteld zal worden.

Plas dras

Het felxibel peilbesluit houdt in dat Natuurmonumenten, rond het Nera gebouw het peil mag verhogen met 15 centimeter om daar moerasvorming te bevorderen. De bewoners claimen dat daardoor schade aan de fundering van hun huizen ontstaat en zijn zich aan het verenigen om op basis van de uitspraak van de rechtbank een gezamenlijk claim voor te bereiden. Een schade die overigens door AGV wordt ontkend.

Dossier Horstermeer

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief