WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gemeente in de War?
Loosdrecht, do 15 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Claudia McCullough schreef een ingezonden brief naar aanleiding van de inspraak over de regels voor Eikenrode in de commissie R en E van afgelopen woensdag.

ingezonden brief

Gemeente mogelijk in de war

Vanochtend heb ik geluisterd naar het verslag van de Cie vergadering R&E, alwaar de nieuwe parkregels aan de orde kwamen. Inspreekster mevrouw Smakman wist het probleem met deze regels in heldere taal (binnen de aangegeven 5 minuten!) uiteen te zetten. Ik voelde mij in elk geval vertegenwoordigd.

De reacties van onder anderen wethouder Reijn vind ik persoonlijk weinig indrukwekkend en nogal tam. Ze wekken bij mij de indruk niet van mening te zijn dat er echt een probleem is noch dat er misstappen werden gemaakt. Zelfs niet echt dat er de noodzaak is e.e.a. recht te zetten.

Als ik het het woord 'regel' op zoek in een woordenboek vind ik onder meer de volgende twee definities:

  1. Een aantal woorden achter elkaar
  2. Formele specificatie van een aanbeveling of strategie; voorschrift, verordening

En nu vermoed ik dat de gemeente in de veronderstelling is dat het om de eerste gaat.
Keer op keer komt Eikenrode ter sprake en telkens weer zet de gemeente in reactie een aantal woorden achter elkaar. Een groot aantal woorden liefst.
En werkelijk; mijn kinderen communiceren duidelijker.

Ook kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de kern van dit probleem wederom vakkundig wordt omzeild. Kennelijk wil men er echt niet aan.

Bij ons thuis onderscheiden wij regels en afspraken. Regels dien je je aan te houden, over afspraken kun je in gesprek. Met betrekking tot de Eikenrode discussie hebben we met beide te maken. Duidelijke regels (zwart op wit) over wat wel en niet is toegestaan op het publiek toegankelijke deel van het landgoed én gemaakte afspraken voor wat betreft de naleving hiervan.

Hoe is het dan toch mogelijk dat er nog steeds onduidelijkheid over bestaat? Waarom wil de gemeente de eigenaar van Eikenrode niet simpelweg sommeren zich aan de regels te houden? Hoe bestaat het dat concrete vragen van andere raadsleden over dit onderwerp slechts leiden tot een discussie over de regels van de vergadering?
Wie wanneer welke vraag mag stellen en voor hoe lang is kennenlijk wél van essentieel belang.

Een ding is zeker, hier is het laatste woord nog niet over gezegd!

Cloud (out loud)

Claudia McCullough
Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief