WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Aalberts 341 jaar Oud
Loosdrecht, ma 12 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Aalberts Bouw (1674) uit Loosdrecht behoort tot de oudste familiebedrijven van Nederland. Uit recent onderzoek blijkt dat zij met hun 341-jarig bestaan op de vijfde plaats komen.

ingezonden bericht

Oudste familiebedrijf in Loosdrecht

Aalberts Bouw (1674) uit Loosdrecht behoort tot de oudste familiebedrijven van Nederland. Uit recent onderzoek blijkt dat zij met hun 341-jarig bestaan op de vijfde plaats komen. Dat concluderen Baker Tilly Berk en Nyenrode Business Universiteit na onderzoek naar de oudste familiebedrijven van Nederland.  

Roberto Flören, hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht op Nyenrode: “De lijst is allesbehalve statisch. Sinds de publicatie in 2013 is er wel het nodige gewijzigd. De teller staat nu op elf familiebedrijven die tot de officieel geregistreerde oudste familiebedrijven van Nederland behoren.”

Wijzigingen

Aalberts Bouw is niet de enige nieuwe binnenkomer. Ook Silvera International (1688) uit Almere mag zich tot een van de oudste familiebedrijven van Nederland rekenen. Zij staan op nummer zeven. Naast de twee nieuwe namen, zijn er vijf familiebedrijven uit de lijst verdwenen en kent de lijst een nieuwe nummer 1: KnaapenGroep uit Son in Noord-Brabant.

Elfde generatie aan het roer

De eerste registratie van het familiebedrijf stamt uit 1674. Abraham Streefkerk start in Loosdrecht, na de Franse inval, met de bouw van noodwoningen. De naam Aalberts doet zijn intrede als na een kinderloos huwelijk een neef, Jacob Streefkerk, en zijn zwager Daniël Aalberts, het bedrijf voortzetten. De hechte en respectvolle familieband zorgt er in de loop van de generaties voor dat er zich steeds een goede oplossing aandient voor de opvolging. Inmiddels zet de elfde generatie de traditie van de bedrijfsfamilie Aalberts voort. Daniël Aalberts, algemeen directeur van Aalberts Bouw: “Door mensen met elkaar te verbinden worden projecten haalbaar en komt er een proces op gang dat een resultaat oplevert dat voldoet aan alle verwachtingen. Dat is onze strategie en daarin vormt het menselijke aspect een belangrijk element, gevoed door het feit dat wij een familiebedrijf zijn. Opdrachtgevers herkennen dat en waarderen de focus op de lange termijn die daarbij hoort.”

Oproep

Nyenrode Business Universiteit en Baker Tilly Berk roepen familiebedrijven op om zich te blijven melden als ze vermoeden tot de oudste familiebedrijven van Nederland te behoren.

De oudste familiebedrijven van Nederland:

Oprichting Bedrijf Plaats
1. 1652 Knaapen Groep Son
2. 1662 Van Eeghen Groep Amsterdam
3. 1662 Hotel Wesseling Dwingeloo
4. 1667 MHB Herveld
5. 1674 Aalberts Bouw Loosdrecht
6. 1680 Bavaria Lieshout
7. 1688 Silvera International Almere
8. 1691 Nolet Distillery Schiedam
9. 1695 Koninklijke De Kuyper Schiedam
10. 1698 Aannemers- en Timmerbedrijf Roozemond Stavenisse
11. 1700 Vergeest Metaalbewerking Druten

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief